Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de marc

Marc Segalés

Periodista

 

 

Nou codi; ara a aplicar-lo
Des d’aquesta passada mitjanit està en vigor el nou Codi de la circulació, una normativa del tot necessària tenint en compte que la vigent fins ahir mateix datava del 1999 i també perquè facilita que, per la via reglamentària, es puguin adoptar les disposicions encaminades a millorar la seguretat viària que es considerin oportunes en cada moment.

A més, i també des del punt de vista de la seguretat, el nou codi, que regula també la circulació dels patinets elèctrics, incideix especialment en determinats comportaments dels conductors, que poden posar en risc aquesta seguretat, tot incrementant les sancions per conduir fent ús del mòbil o altres dispositius que puguin fer perdre l’atenció necessària, per conduir sota els efectes de l’alcohol i drogues o per excedir-se de la velocitat màxima permesa.

Ara bé, com qualsevol altra llei o normativa, l’important és la seva aplicació i que se’n garanteixi el compliment. És cert que no hi pot haver un agent de policia o de qualsevol servei de circulació comunal,  que al marge de vigilar les zones blaves són competents per constatar i imposar les sancions corresponents a gairebé la totalitat d’infraccions previstes –tal com estableix el propi Codi de la circulació–, darrere cada conductor, ciclista, vianant o persona amb patinet elèctric. Però també és veritat que segurament hi podria haver una mica més de control.

I és que només cal estar deu minuts observant els vehicles que circulen per Prat de la Creu, i segur que serviria qualsevol altra via amb prou trànsit, per constatar que manquen dits de les mans per comptar els conductors que usen el mòbil.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic