Soc la Clàudia, una jove andorrana del Pas de la Casa que recentment ha descobert que li apassiona la política. La meva primera implicació directa amb ella ha estat, com sabeu els que em coneixeu personalment i els que seguiu una mica l’activitat política d’Andorra, com a candidata per a Avancem (PS+Independents) a les eleccions comunals del desembre passat, fet que m’ha permès descobrir una nova perspectiva de vida. Com a jove compromesa amb el panorama polític andorrà he descobert que aquesta participació no només m’ha brindat una visió més àmplia dels temes que afecten la nostra societat, sinó que també s’ha convertit en una de les meves vies d’escapament i en una manera apassionant d’expressar les meves inquietuds. 
La política, lluny de ser una activitat distant i abstracta, s’ha convertit per a mi en un escenari on puc donar forma a les meves idees i contribuir al canvi que anhelo veure al meu país. A través de la participació activa en debats, esdeveniments i campanyes he après que cada decisió política impacta directament en la manera com vivim les nostres vides diàries en aquesta meravellosa terra. Pel que fa a l’experiència que he rebut arran de les eleccions comunals i ara que ha passat un temps per poder fer reflexions, veig que la política no és simplement un joc de poder o un camp de batalla ideològic, sinó que és una eina per abordar i resoldre problemes reals, a diferència de la percepció que tenia abans d’implicar-me en aquest camp. 
Tot i això, he de reconèixer i no puc ignorar que hi ha una desconnexió entre molts dels meus companys d’edat vers la política. En converses informals, per exemple, sovint em trobo amb l’apatia i la desil·lusió que envolta la participació política juvenil. Sembla que molts de nosaltres estem completament desconnectats de la importància que té en cada una de les accions que fem diàriament. Com podem ser conscients del nostre entorn i de les decisions que donen forma a la nostra societat si romanem alienes al procés polític? 
És crucial destacar que la política no és un assumpte exclusiu dels “polítics de carrera” o de certs segments de la societat. La política és la manera com donem forma al nostre present i construïm el nostre futur col·lectiu: Des de les decisions governamentals fins a les polítiques locals cada acte té conseqüències directes a les nostres vides. I el problema és que, almenys en els joves, aquesta percepció, saber com és d’important allò que es decideix al Govern, al Consell General o als Comuns per a nosaltres, és pràcticament inexistent. 
És hora de trencar amb la indiferència i despertar la consciència política entre els joves andorrans. La participació no només és el nostre dret, sinó també la nostra responsabilitat. Hem de reconèixer que les nostres veus són poderoses i que les nostres accions poden influir en la direcció del nostre país. La política no ha de ser vista com un simple tràmit, sinó com una eina poderosa que pot donar forma al nostre entorn i les nostres vides. Tenim la sort de viure en una democràcia, de poder decidir el rumb que volem per al nostre país gràcies a les eleccions, i no ho estem aprofitant. Per comoditat? Per desconfiança? Per tot plegat? Doncs fem alguna cosa per canviar-ho, oi? 
És hora que la joventut d’Andorra reconeguem el paper vital que exercim en la construcció del nostre futur i ens involucrem activament en el procés polític. La política no només és per als polítics, és per a totes nosaltres, i només a través de la nostra participació conscient podem construir una societat més forta, justa i equitativa.