Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Alba Doral

Alba Doral

Periodista

 

 

Por als ciclistes
Estrena l’N-145, al túnel del Bordar, un sistema que alerta de la presència de ciclistes a l’interior que es veu que és pioner, la bomba, superhipermegaguai. Bravo! Benvingut sia tot allò que millora les condicions de seguretat a les carreteres per a tothom. Ara bé, tampoc estaria de més que alguns dels intrèpids aficionats a les dues rodes fessin una miqueta més per la seva seguretat. Donem per vàlida la dicotomia conductor igual a dolent i ciclista igual a bo, com si tots els primers fossin uns cafres i el conjunt dels segons l’epítom del respecte viari. Fora també bo, per exemple, que els aguerrits usuaris dels velocípedes es vestissin amb roba que els fes fàcilment visibles. El negre, ja sabem, estilitza molt, però de nit o en aquests radicals clarobscurs de tardor, no se us veu. No se us veu. Una llumeta també seria una bona iniciativa. Més encara: com és que ambdues coses no són obligatòries? O ho són i us ho passeu pel forro?
Ítem més i passant d’obviar les normes a la brava, esfereïda va quedar servidora el cap de setmana passat veient un grupet d’intrèpids esportistes incorporar-se a l’N-260 (baixaven de Calbinyà) en direcció a Puigcerdà, és a dir, de forma absolutament antireglamentària, creuant la doble contínua, i perillosíssima, en un tram on els cotxes agafen certa velocitat. Si els haguessin aixafat, és humà plànyer-se, però molt més seria de plànyer el conductor que s’hagués trobat en l’embolic sense buscar-ho.
I ja que hi som: què hi ha de respectar les distàncies també amb els vianants? Compartim l’espai, compartim-lo, però compartim-lo tots

 

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Si utilitzessin les carreteres locals: els ciclistes tindrien unes cames més dures i enfortides i s'estalviarien l'obligació de portar llum sota el seient "de vélo" comme on l'appelle à La France. Recomanable però no beure l'aigua de les fonts de poble perquè les velles canyeries encara son de plomb.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte