Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de TDiaztorrent

Txema Díaz-Torrent

Professor

 

 

Queia la neu dolça
Fa un parell d’anys se celebraven les bones noves a Anglaterra: disminuïa el consum de cocaïna a la capital, i ja estava bé, perquè els anteriors estudis sobre la contaminació del Tàmesi mostraven l’alt grau de concentració d’aquest opiaci al seu cabal. Aprofundint en la qüestió vaig descobrir que hi arribava a les aigües indirectament, per mitjà de l’orina dels habitants, la qual cosa té una lectura positiva: els londinencs eren un pèl ionquis però no tan imbècils com per llençar la farinya.
En aquell moment els hàbits tòxics d’alguns ciutadans tenien les inevitables derivades. D’entrada, les anguiles, fins a les celles, anaven de cul a causa de l’augment que l’estupefaent els provocava en els nivells de l’hormona de l’estrès. Tot el dia com una moto, animalons, no controlaven la dieta i endrapaven més greixos del que els convenia. Això al final n’alterava la mobilitat, el que redundava en les dinàmiques migratòries que les ajuden a reproduir-se i, és clar, amenaçava el manteniment natural de la seva població. Al mateix temps, ja té pebrots, els corrents arrossegaven diverses substàncies antidepressives, que lluny de calmar una mica les anguiles –les barreges, ja se sap, són poc recomanables– deixaven els salmons caçant mosques. Els pobres no donaven peu amb cola, i com que anaven empanats perduts, els predadors s’estaven posant com el quico. En un canvi radical de tendència, sembla que la coca ha tornat a estendre’s per metròpoli: a l’època ja corria la brama que era més ràpid rebre droga a casa que no una pizza, i ara també ho és, segons les darreres notícies, a la Cambra dels Comuns. D’acord amb els titulars de la BBC de fa unes setmanes, la “neu” cau a mansalva inclús a la seu de la democràcia al Regne Unit, on s’han trobat restes de pols de la felicitat a onze dels dotze lavabos de la institució. Ja queda aclarit per què es munten aquelles cues als vàters, i tot plegat ajuda a: 1) entendre millor els vaivens polítics dels últims anys a UK, i 2) d’on sortien els representants de la sobirania popular el dia que va guanyar el Brexit. És el que té votar de subidón.
El president de la Cambra ha ofert suport mèdic i psicològic a qui li calgui i ha encarregat a la policia vigilar les proximitats de les Cases del Parlament. Sospita que part de la multitud que s’hi apilota no hi va per turisme, i hi ha ordres d’arrestar el primer que s’apropi mussitant res a cau d’orella dels diputats. Entre tant, les nevades, que rara vegada fan acte de presència a Londres, enguany hi han caigut suaument, si més no a les tapes dels inodors del Palau de Westminster –i potser als d’altres hemicicles europeus–. Ho, ho, ho.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic