Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Mercè Miguel

Mercè Miquel

Tècnica de sensibilització d'Unicef Andorra

 

 

‘Regala futur’
Fa una setmana vam llançar la campanya anual d’Unicef Andorra Regala futur amb l’objectiu de millorar el futur dels infants més vulnerables arreu del món.

Cada vegada són més els infants de tot el món que s’enfronten a crisis amb conseqüències humanitàries desastroses i reclamen més recursos. Els desastres no perdonen ningú i colpegen els menys capaços d’afrontar-los: els infants, especialment els més vulnerables, que viuen en els llocs més pobres i remots, i pateixen les majors privacions. La situació provocada per la Covid-19 ha empitjorat situacions ja de per si crítiques en, per exemple, catàstrofes naturals mortals, conflictes violents, epidèmies de ràpida propagació...

En aquesta campanya posem l’accent en la urgència d’arribar a tots els infants allà on siguin, a través de productes tangibles per millorar el seu futur, ja sigui amb el subministrament de material educatiu per assegurar el seu dret a l’accés a l’educació, fent arribar aliment terapèutic per garantir el seu dret a rebre una alimentació nutritiva, comprant vacunes contra la poliomielitis, la meningitis, tètanus o el xarampió, ja que els infants tenen el dret a rebre la millor assistència sanitària possible, o compartint amb les famílies kits d’aigua amb pastilles potabilitzadores imprescindibles per a evitar que els infants morin de diarrea o altres malalties i accedir així al seu dret de disposar d’aigua potable.

Educació, alimentació nutritiva, vacunació i accés a aigua potable, les quatre prioritats d’Unicef que ens asseguren que una vegada cobertes un infant pot créixer saludablement i amb opcions a tenir un futur esperançador.

A Copenhaguen, la capital de Dinamarca, tenim el magatzem de distribució d’ajuda humanitària més gran i modern del món. Ocupa la superfície equivalent a 3 camps de futbol –uns 25.000 metres quadrats-- i té capacitat per a 36.000 palets. Un equip de prop de 1.000 treballadors envia i lliura els més de 5.000 articles diferents de la nostra campanya (medicines, equips mèdics, mosquiteres, aliments terapèutics per a lluitar contra la desnutrició infantil, roba, material escolar, etc.), allà on més es necessita, en un termini màxim de 72 hores.

Només el 2019 es van enviar subministraments i serveis a 150 països i àrees per valor de 3.826 milions de dòlars. Per posar un parell d’exemples: 2.800 milions de dosis de vacunes per a immunitzar al 45% dels infants del món i unes 35.000 tones d’aliment terapèutic llest per al seu consum. A més del magatzem central a Copenhaguen, Unicef administra altres 5 centres estratègics de subministraments (Accra, Duala, Dubai, Panamà i Xangai), establerts per a garantir que, en cas de declarar-se una crisi humanitària, els infants i les seves famílies reben ràpidament els subministraments necessaris amb el mínim cost de transport.

A més, sempre que és possible, tractem d’adquirir els articles en el propi país o regió afectada. En el cas de les onades de fred que es repeteixen cada hivern a Orient Mitjà, una part dels kits de roba que es distribueixen als infants i les seves famílies més necessitades és produït i lliurat per empreses o organitzacions locals. Amb això aconseguim no només estalviar costos (de transport i emmagatzematge) i ser més ràpids en el lliurament, sinó també donar suport a l’economia local.
Aquesta campanya dona opció, a aquelles persones que vulguin sumar-s’hi, a escollir una capsa, omplir-la dels productes que es vulgui i enviar-la als que més ho necessiten.

No importa la distància, l’equip d’Unicef farà tot el possible per arribar als infants més vulnerables. Viatjant en avió, en vaixell, en cotxe, en bicicleta o caminant, no pararan fins a arribar a lliurar la capsa escollida, plena de regals que salven vides, plena d’esperança en un futur millor.

 

 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic