Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de OVilella

Oriol Vilella Sala

Músic

 

 

Renovar-se o morir




Ja fa onze anys que va néixer l’Associació de Músics d’Andorra; tan ofegats ens trobàvem els músics del país que fins i tot ens va fer gràcia l’acrònim ASMA, “necessitem aire”, dèiem, “necessitem concerts i credibilitat davant les institucions”.

Onze anys després l’estat de salut de la música andorrana ha millorat, substancialment segons el meu parer. I ara mateix estem en un punt on hi ha molts grups però pocs locals on poder fer concerts. Així i tot hem assolit credibilitat i els comuns i el Govern ens inclouen en els seus cicles de música en viu. També Andorra Turisme compta amb músics del país per a esdeveniments com el Shopping Festival.

Però, on estem ara mateix els músics del país? En les trobades que fem els membres de l’ASMA, associació que tinc l’honor i la responsabilitat de presidir, hem arribat a la conclusió que estem en un moment on la qualitat hi és però cal la professionalització dels conjunts i dels músics; potser estem en un punt en què ens cal conèixer quins mitjans hi ha per promocionar la nostra pròpia música dins i fora del país, per conèixer les noves tendències en composició i creació musical, i és seguint aquesta línia que hem engegat una sèrie de nous projectes per mirar de motivar els creadors musicals d’Andorra a fer un pas endavant.

Un d’aquests projectes passarà a ser realitat aquest cap de setmana, amb la col·laboració del Comú d’Escaldes que ha abraçat el projecte des del primer moment i cedeix la biblioteca de la parròquia i tota la infraestructura necessària per poder fer una sèrie de xerrades sobre tecnologia i composició. Els ponents seran tres: dos músics andorrans ben coneguts al nostre país i un català. El primer serà Santi Casas, que farà un taller encarat als nens, tot presentant una aplicació anomenada Soundtrap amb la qual es pot compondre d’una manera totalment nova i de la qual el líder dels Punkers loves the 80’s és expert. El segon serà Lluís Casahuga, que parlarà sobre la iniciació en la creació sonora mitjançant les noves tecnologies en una conferència dirigida a compositors, músics, dissenyadors sonors, a professionals de qualsevol àmbit no artístic que treballin amb so i, per descomptat, també a aficionats. I la tercera la farà Eloi Flores, enginyer i músic que ens presentarà la seva creació, l’Eloquencer, un seqüenciador de sintetitzadors modulars que ha revolucionat el camp de la música electrònica, amb molt bones crítiques a escala global.

Les conferències seran interactives, el públic podrà interactuar i provar els instruments que portaran tant Casas com Flores. La idea és posar noves eines de composició i interpretació a l’abast dels músics del país i dels aficionats a la música tecnològica.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte