Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Tribuna

Tribuna

 

 

Sí als projectes en clau de país, sí a la coherència

Autor: Justo Ruiz (Candidat a la circumscripció nacional de Demòcrates) i Vicky Grau (Candidata a la territorial de Sant Julià de Demòcrates)


La celebració de les finals de la Copa del Món d’esquí la setmana passada als sectors de Soldeu i El Tarter de Grandvalira va ser la culminació d’anys de treball constant per organitzar esdeveniments esportius de ressò internacional. Andorra va mostrar al món la seva millor cara, i un cop més, va demostrar que no cal ser un país gran per tenir la capacitat d’organitzar un esdeveniment d’aquesta complexitat, i que tampoc no cal ser una estació dels Alps per aspirar a l’excel·lència al món de l’esquí.

Totes les institucions públiques, començant pel Govern i el Comú de Canillo, i tots els agents privats implicats en l’organització de les finals han sabut unir esforços en clau de país i remar plegats en la mateixa direcció en benefici de l’esquí i d’Andorra en el seu conjunt. I els nombrosos voluntaris que hi van prendre part van demostrar que el nostre país té una societat activa i compromesa.

Les finals de la Copa del Món d’Esquí van donar-nos, a tots, un motiu més per estar orgullosos de formar part d’aquest projecte col·lectiu que és Andorra. Molt sovint hem parlat del potencial de l’esport per reforçar la identitat andorrana, entesa com una andorranitat oberta, diversa i fonamentada en la cohesió social.

Avui, pocs dies després de culminar amb èxit aquest projecte col·lectiu, és un bon moment per recordar alguns passos que s’han seguit per arribar fins aquí. És un bon dia per reconèixer tots els encerts i esforços del Govern, el Comú de Canillo, la Federació Andorrana d’Esquí i Grandvalira. Uns esforços que en algun moment van topar amb l’oposició d’algunes persones al nostre país.

Convé recordar que, encara no fa dos anys, el Partit Socialdemòcrata va presentar una moció al Consell General instant el Govern a retirar la declaració d’interès nacional de la plataforma esquiable de Soldeu. És a dir: una moció per bloquejar la plataforma esquiable, sense la qual les finals de la Copa del Món no s’haurien pogut celebrar amb èxit.

La moció va rebre el suport dels consellers socialdemòcrates, liberals (tant els que avui fan part de Terceravia com de Liberals d’Andorra) i de Progressistes-SDP. Però va ser rebutjada gràcies als vots contraris del grup demòcrata i de la consellera Sílvia Bonet; i la plataforma esquiable, i amb ella les finals de la Copa del Món, va tirar endavant. Una obra que ha estat finançada per Grandvalira-Ensisa, sense cap càrrec per al pressupost del Govern –convé recordar-ho.

Com també convé recordar dues fites que han permès consolidar Andorra com un país de referència al món de l’esport: La Llei de l’Agència Andorrana Antidopatge i la Llei de l’esport, totes dues aprovades pel Consell General la passada legislatura; la primera amb l’abstenció dels vuit consellers aleshores liberals, la segona només amb el vot favorable de la majoria demòcrata.

Alguns la setmana passada a Soldeu i El Tarter vam celebrar els projectes en clau de país i també vam celebrar la coherència. D’altres, sembla que han canviat d’opinió. I això també ho celebrem. Estem segurs que després d’haver vist l’èxit de les finals de la Copa del Món, aquells que van votar en contra d’aquest esdeveniment hauran reconsiderat la seva posició i hauran entès que en qüestions de país la política de baixa volada i els càlculs a curt termini no hi tenen cabuda. Nosaltres continuarem dient el que sempre hem dit: sí als projectes en clau de país i sí a la coherència política.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic