Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de pgallego

Pepa Gallego

Periodista

 

 

Si volen una guerra que ho diguin clar
Sembla que ara tothom té la raó i pronuncia el nom de democràcia per defensar els seus arguments. Sense entrar en l’origen etimològic del mot o en definicions de Plató o Aristòtil, el que sí que es veu clar és que en nom de la democràcia estan limitant-se certs drets bàsics i fonamentals, com són la llibertat d’expressió i d’informació, i això, què volen que els digui?, de democràtic no n’és gens. Recordo quan els meus avis m’explicaven allò que en aquells temps hi havia fulls que es publicaven en la clandestinitat perquè el règim els prohibia i els que els imprimien ho havien de fer d’amagat. I veig ara la imatge de la guàrdia civil entrant al setmanari El Vallenc, la notificació del TSJC al director de TV3 que no pot informar de cap actuació que permeti la preparació i/o celebració del referèndum, o aquell jutge que va prohibir un acte en favor del referèndum en un local públic de Madrid, la investigació als alcaldes, als policies..., i penso que hem tornat a temps passats. També veig la imatge dels milers de persones en la manifestació del passat dia 11, i de tantes altres ja fa anys, cridant per la independència. I també em pregunto per què cap jutge o fiscal es va atrevir a prohibir en la Diada aquelles pancartes a favor d’aquest referèndum tan “inconstitucional”. Potser perquè seria provocar una guerra de qui té el poder i les armes contra el poble desarmat i amb l’escut del colom de la pau. Com que no es vol declarar obertament una guerra tan injusta atempten amb la prohibició selectiva d’aquell mitjà o d’aquell acte, i a tants alcaldes. I l’amenaça és global. Si volen declarar la guerra que ho diguin clar. Perquè l’altra part ja ho ha dit. Vol la pau.

Comentaris: 5

Comentaris

El que potser volem és un periòdic andorrà que tracti temes d'interès dels andorrans, i pot ser seria interessant enviar emails a la propietat preguntant si estan d'acord en convertir el Bondia en un futlletó separatista.

Clar, com que no ens afecta als andorrans el que passi al sud nostre, no?
És d'on ve un % elevadissim de la nostra mà d'obra que creua cada dia la frontera, per on passen gairebé totes les importacions que fem, on llencem la nostra merda, d'on venen la majoria dels nostres turistes. No ens interessa això perquè som andorrans? Au va!

Si, si i si.... De a poc comença la gent a parlar clar a aquest pais. Acollona com els periodics estan farcits de independentistes que estan fent servir les seves columnes per fer causa i molts andorrans ballant sardanes sense adonar-se del perill politic per la nostra sobirania que seria tenir de veí una hipotetica, i per sort innexistent, Catalunya independent.

Article molt partidista, s el nota per on van es tiris.Aqui no he vist les amenaces a alcaldes del Psc o altres o els que s han selfues amb el Otegi.El diari D andorra hauria d occupar se de tenes nacionals i no internacionals .

Ves per on, acabo de sortir de la presentació del informe economic del 2016 i ni el Cap de Govern ni el president de la Cambra han dit ni un cop la paraula Catalunya. No és un tema que aporti res a aquest país i coincideixo amb qui diu que es un perill per Andorra que el proces tiri endavant.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic