Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de marc

Marc Segalés

Periodista

 

 

Si vols estar ben servit, fes-te tu...
Escrivia fa poc més d’un any al tomb de l’aprovació de la Llei de transparència, accés a la informació pública i govern obert que es tractava d’un text que naixia coix, ja que sense ningú que n’avalués el compliment i sense un règim sancionador per a aquelles institucions que no complissin la llei podria acabar esdevenint un mer brindis al sol.
Òbviament parlava bàsicament del vessant de la transparència, si bé, i després de l’Audiència Ciutadana sota la denominació de El cap de Govern respon de dimarts passat, es podria pensar que el vessant de govern obert i la pretesa voluntat de fomentar la participació ciutadana és també un brindis al sol.
I és que més que “contestar en directe les preguntes de la ciutadania sobre habitatge i poder adquisitiu”, com s’afirmava en la nota de premsa del propi Govern, Espot es va fer una autoentrevista per poder anar enumerant, i reiterant en els diferents blocs en què es van dividir les preguntes, una per una les mesures que des del 2019 ha tirat endavant el Govern que encapçala sobre aquestes dues qüestions que, si fem cas a l’enquesta del CRES, són les dues principals preocupacions de la ciutadania.
 I dic autoentrevista perquè el cap de Govern, i els seus assessors, van escollir escrupulosament d’entre aquelles preguntes enviades prèviament pels ciutadans les que millor s’adaptaven al guió –electoral–, previst per tal de treure pit i transmetre que s’ha fet molta feina al tomb d’aquestes dues qüestions. El pitjor del nyap perpretat és que, en ocasions, Espot no va ni tan sols respondre a la pregunta plantejada.

 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic