Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de David Murias

David Murias

Filòsof

 

 

Soc un missatger
“Quantes vegades he aparegut a la teva vida? Quantes! I per què mai t’has preguntat el motiu de la meva aparició? Per què en lloc d’insultar-me i dir-me que marxi no has tingut la decència de preguntar-me: dolor, per què has vingut al meu cos? Per què estàs a la meva vida? Per què estàs aquí dintre de mi? Quina és la raó de la teva presència?”

Aquestes són les preguntes que t’hauries de qüestionar cada vegada que jo, el dolor, aparec a la teva vida. Però no ho fas. I ho entenc, per una banda ho entenc. La creença social i cultural t’ha dit que jo, el dolor, soc dolent per a tu, que m’has de fer desaparèixer sigui com sigui a qualsevol preu. Estàs tan influenciat per aquesta creença limitant que convius amb mi durant tota la teva vida sense entendre el significat de la nostra relació, i encara menys de la meva funció. Vols continuar així, i patint cada cop que entro de nou a la teva vida? O vols despertar i a partir d’ara treballar en conjunt els dos per donar-te una millor vida, un desenvolupament humà? Perquè si jo estic aquí amb tu és per un raonament evident. Una altra cosa és que no ho sàpigues, però jo estic aquí per dir-te una cosa  important i que has de saber.

Per què llavors, quan les persones teniu dolor a les vostres vides, tant físic com emocional, maldieu, renegueu i dieu fàstics  contra mi? L’ideal seria que si tu veus que cada dos per tres tens dolor, que aparec un altre cop, és perquè alguna cosa et vull dir, algun missatge tinc per a tu. Si tu veiessis que truca a la porta de casa el mateix individu molt sovint, què faries?, el trauries sense preguntar o, de l’esgotament d’observar-lo diàriament li acabaries dient: “Eh, per què vens tantes vegades a casa meva, què és el que vols exactament?” Per sentit comú preguntaries, ni que fos per curiositat.

El dolor és un dels conceptes més mal entesos per la gent en aquest sistema de vida actual. No m’enteneu. La interpretació que em doneu per a l’existència humana és errònia. Per enteniment de l’experiència del dolor a la vida de l’home jo tinc una funció molt clara i concreta en relació amb la natura de la vida: soc un missatger que porta un missatge sobre tu. El meu objectiu sempre és donar-te consciència sobre tu perquè li donis la direcció correcta a la teva vida.

Ja a l’antiguitat, a moltes cultures i pobles del món jo, el dolor, era venerat i benvingut, ja que era portador d’un missatge que solucionava els problemes. Inclús em parlaven com si fos un déu, perquè jo sempre dono les solucions, els camins ideals, la comprensió, el que necessites saber. Però has d’escoltar. Els rituals de les tradicions iniciàtiques antigues m’identificaven a mi, el dolor, com una espècie de falla, on a partir de mi s’esbrinava la via de solució a un creixement existencial en la persona.

La medicina xinesa, per exemple, quan jo, el dolor, era present atenia al coneixement de la vida del subjecte, ja que jo li parlava sobre un problema psíquic i emocional no identificat que aturava la seva evolució com a persona. Els grecs, amb el mag Hipòcrates, parlaven de la patologia: pathos, que significa sentiment, i del logos, que entre les seves definicions hi ha estudi o coneixement. Per tant, una patologia era el coneixement d’un sentiment, és a dir: que quan alguna persona tenia dolor, estava jo en ella, el sanador mirava els sentiments de la persona, ja que no estaven equilibrats, llavors hi havia un problema a la vida. Solucionant els sentiments se solucionava el problema.

“Jo, el dolor, soc un missatger i em passo la vida avisant-te dels obstacles o limitacions internes que t’impedeixen evolucionar com a ésser humà. El meu deure és fer-te conscient que estàs aquí, al planeta Terra, per aprendre i millorar cada dia, i que és per mitjà de mi que trobaràs el camí per a la teva plenitud. La pròxima vegada pregunta’m el motiu de la meva presència. T’ho diré ràpid, ens entendrem millor i tot canviarà a favor teu.”

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic