Com ha aprovat al comitè directiu del Partit Socialdemòcrata, el PS integra l’etiqueta de social-ecologia al seu ideari per deixar ben clara la seva aposta per l’economia verda.

La preservació del medi ambient ha de ser una de les nostres principals preocupacions per al futur de les pròximes generacions.

L’escalfament climàtic està provat amb les seves conseqüències que ja comencem a patir, com la pol·lució de l’aire, l’esgotament de recursos naturals, la destrucció de la biodiversitat, etc. Si no som capaços de disminuir la velocitat amb què aquest canvi es produeix, segurament provocarà l’extinció de moltes espècies i aquesta pèrdua de biodiversitat pot alterar profundament el mateix funcionament del planeta que ens sustenta. Cal prendre accions tant des del punt de vista de les nostres actituds individuals com impulsant iniciatives globals.

Hem de tenir com a objectiu la fi dels combustibles fòssils i avançar cap a una economia baixa en carboni, l’anomenada descarbonització. Les polítiques i mesures d’adaptació i de mitigació han de vetllar per aconseguir la reducció d’emissions i apostar, entre d’altres, per energies renovables (solar, eòlica, biomassa, etc.) i per l’estalvi energètic.

Els social-ecologistes hem de lluitar sense parar contra la pol·lució de l’aire i afavorir, per exemple, el creixement de la mobilitat elèctrica tant en el transport públic com en el privat, així com tenir polítiques de reducció de l’ús del dièsel. Els desordres del medi ambient es tradueixen en una degradació de la salut i de la qualitat de vida de tots.

La social-ecologia ha de contribuir a crear noves oportunitats econòmiques com, per exemple, el desenvolupament durable d’activitats agrícoles i forestals o la valorització dels biorecursos, pilar del futur dels territoris rurals. La transició ecològica cap una economia verda genera riquesa a curt i llarg termini, i crea llocs de treball d’alt valor afegit i nombroses oportunitats econòmiques.

Hem d’apostar per una Andorra més social i més sostenible, amb una especial atenció a l’ecologia, i introduir tots aquests aspectes d’equilibri, sostenibilitat i harmonia entre la població i el medi ambient.

El medi natural ens obliga a prendre un compromís amb la ciutadania andorrana i no ho farem si no adoptem polítiques ecològiques.

De l’èxit d’aquests objectius en dependrà el futur de les properes generacions.

La lluita per la naturalesa és com la lluita per l’ésser humà, perquè els humans no som res sense la naturalesa, només podem viure inserits en ella.