Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Pere Baró

Pere Baró

Secretari d'organització del Partir Socialdemòcrata

 

 

Telefèric de Carroi: oportunitat perduda
Us poso en situació: en plena precampanya electoral, i sense cap projecte faraònic d’aquell al qual ens tenen acostumats, la majoria de la Sra. Marsol anuncia que consultarà a la ciutadania la remodelació de l’Estadi Comunal. Fins aquí, la primera sorpresa, i és que després de quatre anys fent i desfent a la seva manera amb els diners de tothom, abans d’acabar la legislatura anuncien que la ciutadania serà més present.
Bé, en tinc els meus dubtes, però perquè no diguin que soc partidista, els dono el meu vot de confiança. Durant la campanya, des de la candidatura del Partit Socialdemòcrata parlàvem de forma constant en les diverses reunions a les quals participàvem els membres de la candidatura als actes, mítings, etc. En definitiva, el nostre pal de paller era el ciutadà com a centre de la parròquia.
Demòcrates, amb els seus nous companys de viatge –Liberals d’Andorra i Socialdemocràcia i Progrés– s’omplen la boca de dir que ells també tindran el ciutadà al centre de les seves decisions, i posen una vegada darrere l’altra com a exemple la “consulta” de l’Estadi Comunal.
Doncs sorpresa! Ni un mes ha passat des de les darreres eleccions comunals que tant DA com Liberals i SDP tornen al mateix camí de la darrera legislatura comunal, de Demòcrates per Andorra, que tant havien criticat els seus nous companys de viatge els últims quatre anys. La prova: el telefèric de Carroi.
Projecte estrella de la campanya de DA, en què prometien que farien un telefèric que con-nectarà el Pic de Carroi amb el centre de la capital. Sense demanar als nostres ciutadans, l’actual majoria farà d’aquest projecte el seu projecte. Però, i la ciutadania, què en pensem, de tot plegat? He dit bé, tota la ciutadania de la capital, no només els votants. Doncs, encara que la Sra. Marsol i el seu equip comunal no hagin volgut escoltar-nos, els ciutadans hem dit la nostra a través d’una plataforma en línia on més de 2.000 persones hem parlat ben alt i clar i hem dit NO al telefèric (més persones de les que van donar suport a la candidatura de l’actual majoria).
Així doncs, trobo una oportunitat perduda de l’actual majoria de demostrar que han canviat i que ara sí que escolten tota la ciutadania. El que han demostrat és que els importa ben poc l’opinió de la ciutadania una vegada tenen el poder i els importa ben poc les opinions dels professionals que ja han deixat ben clar que aquest projecte comporta molts dubtes: des d’on sortirà? Què en pensa l’altre Comú implicat? El cost total que ens pot comportar? Quina serà l’empresa que subministrarà les cabines, i quines seran les condicions? En definitiva, ens trobem una vegada més davant un projecte faraònic, sense cap mena de planificació i amb la sola promesa de la creació d’una comissió (sense més informació) per a la preparació d’aquest projecte.
Tinc la sensació que ens trobem davant d’un Comú com el dels darrers quatre anys, ple de projectes faraònics, amb sobrecostos per tot arreu i sense tenir en compte l’opinió de la ciutadania que ara ja no fa falta fins d’aquí a quatre anys. L’única diferència és que alguns d’aquells que criticaven la forma de fer de la majoria comunal, com era l’equip de Liberals del Sr. Gallardo i l’equip d’SDP del Sr. Bartumeu, ara els donen confiança. 
Així doncs, ens toca i amb molt d’orgull al Partit Socialdemòcrata defensar aquests més de 2.000 ciutadans que diu NO al telefèric del Pic del Carroi.Sra. Marsol, primera oportunitat perduda.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic