Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de pgallego

Pepa Gallego

Periodista

 

 

“Tenir un fill et canvia la vida” en to negatiu
I la vida et canvia... és clar que sí. Mai havia descobert tanta estima en el meu interior. Això és innegable. Aquella personeta depèn de tu, per molts anys. I quan sigui del tot independent el lligam continuarà. Això espero. Però molts cops aquella dita de “quan tens un fill la vida et canvia” es diu amb un to despectiu que m’agradaria tombar. Sí que hi ha pares que quan han tingut un fill han anul·lat tota sortida a sopar a un restaurant perquè el seu fill plora i fa molt de soroll o no s’està quiet i no soparan tranquils. Són els mateixos pares que canvien els viatges per Europa per quinze dies a un apartament a la platja de Tarragona o ni això. Els mateixos que no visiten museus ni van al teatre perquè “amb nens no s’hi pot anar” i fan hores a parcs infantils i d’altres de temàtics. Aquests són els que han potenciat el to despectiu de què parlàvem i n’hi ha per a això i per a molt més, han renunciat a tota la seva vida anterior i l’han vestida d’un blau o rosa pàl·lid. Tot i això, n’hi ha d’altres que continuem anant a restaurants a sopar, potser més a dinar. Continuem viatjant, això sí, fent aturades en parcs infantils entre visita i visita de monuments. Visitem museus, amb un termini de temps més curt o més llarg, segons convingui.  També, és clar, ens apuntem a actes festius infantils on mai havíem pensat que aniríem. Però seguir fent allò que t’agrada no ha de ser incompatible amb un cotxet a les mans. El ritme canvia i algunes coses que faries més relaxadament les has de fer més ràpid i d’altres que avançaries molt més ràpid les has de fer lentament. Evidentment, tenir un fill et canvia la vida, però depèn de tu que el canvi suposi renunciar o sumar.

Comentaris: 2

Comentaris

imatge de andresluengo

No hi ha cosa quecem molesti més que anar al Thyssen, per exemple, i trobar-m'hi el clàssic nen dels clàssics pares que no renhncien a anar al museu i el que aconsegueixen és amargar la visita a la resta d'humans (i la tarda al nen, que preferiria estar en un altre lloc).

imatge de pgallego

Si aquest nen es comporta mal i molesta, s'ha de sortir del museu, i trobar el moment en el que sabras que estarà tranquil, perquè li prestes atenció i li expliques a la seva manera les obres d'art. Un nen si és atès, sol comportar-se bé en tots els llocs. I penso que és amb aquesta atenció amb la qual s'ha d'educar perquè arribarà un dia que et sorprendràs i que no caldrà explicar-li les obres d'art, perquè ell les contemplarà per si sol. Crec que la solució està en trobar el moment i en atendre el teu fill, sense molestar la resta. Sóc una clàssica mare que no renúncia i per ara no he amargat la visita a la resta d'humans. I el meu fill va molt al parc, també

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic