Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Pere Baró

Pere Baró

Coordinador de Joventut Socialdemòcrata d'Andorra

 

 

Tots som Andorra la Vella
Per a mi una de les principals funcions d’un polític o d’algú que es compromet en un partit és fer d’altaveu de la nostra societat en general i dels nostres habitants en particular i això és el que faré avui en aquest article. Fa dies que passejo pels carrers del meu barri i molts dels veïns amb els quals parlo o simplement saludo em comenten la seva preocupació per l’actual estat de la zona i la despreocupació que consideren que es té envers ells. Em demanen en repetides ocasions que faci públic el seu malestar des d’aquest altaveu que són els articles d’opinió.

No només ho sento, sinó que també ho visc. Mentre que es gasten un dineral en l’obsessió de la corporació comunal, que no és altra que l’avinguda Meritxell (10,92 milions d’euros, és a dir, un 40% més del previst), les altres parts de la parròquia queden abandonades i resta difícil poder viure-hi còmodament. Cert és que el Comú destinarà aquest 2018 una partida pressupostària a l’embelliment i condicionament dels carrers de la Vall i del Puial i de les places Sant Esteve i Monjó, però els veïns ens demanem: és suficient?

Alguns es queixen de la manca de preocupació que es té des del Comú per aquestes zones. Us en dono uns exemples clarificadors: bosses de brossa a terra més de dos dies, carrers plens d’excrements de gossos, rates corrent pels barris, sense comptar les pudors que hem de suportar a certes hores del dia. És aquesta la capitalitat que volem per a Andorra? O és que nosaltres no som veïns de la capital com ho són els de les zones comercials? No mereixem el mateix tracte tots els veïns sigui quina sigui la nostra zona?

Amb això no vull ni molt menys menysprear la feina que fan els nostres treballadors públics. Al contrari, crec que moltes coses no les fan perquè no poden per manca de personal o de temps. Potser aquest és el problema: deixar de gastar en assumptes, a parer meu, secundaris i no tan necessaris i prioritzar en qüestions del dia a dia, com ara la neteja pública, la recollida d’escombraries, etc.

Recordo a la corporació que una de les seves promeses en campanya va ser que volien una Andorra més neta. Sento dir-li que, a aquestes zones, no hem trobat cap millora, sinó més aviat el contrari: un empitjorament constant. Convido a qualsevol conseller de Comú a passejar-se una mica més per Príncep Benlloch i se n’adonarà del que passa. No demanem pas que se’ns tracti millor que a altres zones de la parròquia, però sí que se’ns tingui en compte. La capitalitat d’Andorra la Vella no passa només per cuidar la part comercial. És clar que s’ha de fer, però sense abandonar cap altra zona, perquè, senyors consellers, nosaltres també estem d’acord en la capitalitat, però de tota la parròquia, perquè tots som Andorra la Vella.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic