Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Maria Àngels Aché Feliu

Maria Àngels Aché Feliu

Consellera comunal de Desperta Laurèdia a Sant Julià de Lòria

 

 

Treballant des de la minoria comunal
A l’inici de la plataforma de Desperta Laurèdia, pocs pensàvem en el ressò que acabaríem tenint, ni en l’interès que suscitaríem dintre i fora de la parròquia, ni tan sols en el resultat que faríem a les eleccions comunals. De fet, sorgíem de la base, d’unes trobades entre gent del poble al voltant d’una taula acollidora on es respirava bona avinença. Els integrants del grup coincidíem amb una manera de ser i de fer, basada primer de tot en el respecte mutu, en l’escolta, en l’honestedat i en la humilitat. I a poc a poc, la implicació i el compromís de cadascun de nosaltres es feia més evident i les trobades es van convertir ràpidament en reunions formals. Presentar-nos a les eleccions comunals va ser una decisió molt reflexionada que va anar madurant de manera natural en el si del grup i amb el suport de la gent. Sabíem que la dedicació a partir d’aquell moment seria intensa.
Els primers resultats de la nit electoral del 15 de desembre van sorprendre més d’un, inclosos a nosaltres mateixos. Érem coneixedors de la bona acceptació que teníem, però el pronòstic era una incògnita. Finalment, 970 electors de Sant Julià de Lòria ens van mostrar el seu suport.
Les fórmules matemàtiques de càlcul de la llei electoral actual adjudiquen tres consellers a la candidatura de Desperta Laurèdia, malgrat un 41% de vots. Encara que la diferència de vots sigui minsa, és el màxim d’escons als quals poden aspirar les candidatures que no aconsegueixen la majoria dels vots, atorgant així una majoria absoluta a l’opció guanyadora. El règim electoral és un tema que crea controvèrsia i debat, ja que la composició final del Consell de Comú acaba essent poc representativa de la voluntat expressada pel poble. Així doncs els membres electes al Comú de Sant Julià de Lòria són dotze, nou del partit d’Unió Laurediana, Terceravia i Independents i tres de Desperta Laurèdia.
Tanmateix, amb la majoria comunal predomina un ambient de col·laboració mútua i una entesa cordial, així com una bona predisposició comunicativa i integradora amb els tres consellers de Desperta Laurèdia, fent-nos partícips de les set comissions creades en les quals es presenten i es debaten temes específics de cada departament i s’hi vota a favor o en contra. Cada un dels tres consellers assumeix entre dos i tres comissions i participa als consells d’administració de les societats participades (Sasectur, escola bressol, Promoció turística i Camprabassa). Val a dir que ara per ara, tots els temes que s’han posat damunt la taula de les comissions de treball són aspectes de funcionament del dia a dia de la parròquia o d’organització d’esdeveniments i que difícilment poden crear desacords o discrepàncies. No obstant això, com a consellers de l’oposició donarem suport a les propostes i al pressupost sempre que s’adiguin a la nostra manera d’entendre la política i la gestió comunal, des dels principis d’integritat institucional, de transparència i de participació ciutadana. Vetllarem també perquè es faci una gestió responsable i sostenible del diner públic. Per part nostra, i sempre amb la voluntat de treballar pel bé de la parròquia, portarem les propostes del nostre programa electoral que considerem beneficioses per als ciutadans plantejant a la majoria, i amb total transparència, les nostres propostes socials, culturals, mediambientals i de creixement econòmic que defensem.
Tots els membres de la formació de Desperta Laurèdia continuen treballant amb il·lusió i constància al nostre costat per fer de Sant Julià de Lòria una parròquia més agradable.

Comentaris: 1

Comentaris

Cents dies més que de gràcia. Cent dies de gairebé jocs florals amb la majoria és podria dir. Potser no hi haurà ni prova de foc amb la tirolina: el mateix excònsol Vila -erràtic sempre- aconsella ara que la tirolina sigui una activitat 100% de capital privat. Aquesta és la part significativa de la seva frase textual: "La tirolina [...] s'ha de fer amb inversió externa, no del comú." Hi ha elements suficients dins del programa DL per tenir una presència individual ben marcada i diferenciada dins el comú, que ha de culminar amb la victòria electoral el desembre 2023. DL no existeix per a portar el Sr. Josep Pintat a ser cap de govern. Estiguem preparats: potser al 2023 fins al darrer lauredià pot pensar que s'ha de tancar Naturlandia.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic