Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Sandra Cano

Sandra Cano

Coordinadora local de SDP d'Encamp

 

 

Tu et vacunaràs?
La polèmica pregunta “tu et vacunaràs?” sembla que perd força en aquest  país, o potser no és tan important. Tot apunta que hi ha una àmplia majoria de persones que voldrien fer-ho.
Ara la pregunta que molts ens fem és: quan podré vacunar-me?
Mentre es veuen campanyes proactives per part de Govern amb l’eslògan Per tu, per tots, vacuna’t,  els progressistes creiem que estan molt bé, però potser caldria endegar-les quan la logística estigués a punt i els estocs de vacunes haguessin arribat. Altrament, després la població es troba amb la paradoxa que de vacunes no n’hi ha. Probablement algun dia, gràcies a l’atzar i a l’ajuda dels països que ens envolten, les arribarem a tenir.
Agrairem a França, Espanya i als països que ens proporcionen les vacunes, siguin del laboratori que sigui, perquè està clar que no vista la precària situació que estem vivint no les podem pas triar. 
Els progressistes hem intentat tots aquests mesos donar suport al Govern en la gestió de la pandèmia. Ara ja no podem fer el mateix, perquè queda a bastament demostrat que de negociadors en són poc, que les relacions internacionals són molt lamentables i que seria moment que facin més auto crítica i deixessin de treure pit en les rodes de premsa.
Rodes de premsa on es diu poc, però això sí, el vocabulari és d’un nivell intel·lectual enlluernador. Una de les últimes paraules noves és coercitiva, i ja em perdonaran que una no sigui tan culta ni estigui tan formada. Vaig mirar el significat al diccionari per poder copsar exactament el que volien dir i arribar a saber que no era altra cosa que una mesura que serveix per forçar la voluntat o conducta d’algú.
Per això a mi em sembla que ja ho podrien dir més clar i amb paraules més quotidianes. Si volen comunicar per a tothom, no cal utilitzar un vocabulari que queda molt bonic sortint de la boca, però que al final no arriba a totes les llars. Un tret característic d’aquest Govern és que al nostre entendre dona massa voltes per dir les coses, o per no dir les coses com són, o per no dir res. A hores d’ara, no hi ha vacunes per a tothom. Quan les tindrem no ho sabem, estem fent el que podem... i senyors, si no s’acompleixen les mesures fins ara aprovades per frenar la pandèmia haurem de posar-nos seriosos i parlar més clar, perquè les insinuacions sobre la manera coercitiva... no tothom ho hem entès.
Ja ens agradaria vacunar-nos a molts, i contribuir així a tallar la cadena de contagi. Volem ser responsables i sortir d’una vegada d’aquest malson que ens ha robat al país un any de vida.
Molts tenim clar que vacunant-nos no només ens protegim nosaltres, sinó que protegirem  molts d’altres, i tot i que les garanties no són d’un 100% és l’única cosa que la ciència ens pot oferir a data d’avui per poder frenar aquesta bogeria de la Covid-19.
Per això ens manifestem disposats a donar màxima difusió a l’eslògan de Govern Per tu ,per nosaltres, vacuna’t. Però també seria d’agrair més transparència en tot allò relacionat amb l’arribada i distribució de les vacunes.
La gent està cansada, ja fa molts –massa– mesos que aquesta pandèmia fa que trontolli el país en tots els aspectes. És moment d’un Govern de corresponsabilitat a nivell informatiu envers la ciutadania. Convindria un Govern proper i sobretot, més que mai, clar i transparent en la comunicació.
Ara veiem que estem sols. Les negociacions amb Europa no s’han fet com tocaven ni quan tocaven, i segurament es trigarà molt a poder tancar-les de manera responsable pel país. Ara veiem com necessitem estar a Europa en tots els sentits, ara ho trobem a faltar. Si volíem un exemple del perquè és necessari un acord d’associació, ara ho tenim al davant. És moment de ser honestos i parlar clar, més que mai, i fent servir paraules que tots puguem entendre. Perquè en aquesta vida no només cal fer coses, prendre decisions i actuar, també cal explicar-les bé.

Comentaris: 1

Comentaris

Jo em vacunaré, sense cap mena de dubte.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic