Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de XFernandez

Xavier Fernandez

Actor, director i productor teatral

 

 

Un cop de sol el mes d’agost
Bon dia a tothom,
És el que passa quan la gent s’exposa massa a l’astre solar durant molt de temps, que acostumen a rebre un cop de sol i després la noció del temps i la realitat ja no és la mateixa. I això que aquest any l’estiu ha estat curt però amb poc temps n’hi ha prou.
Un cop de sol és el que deu haver rebut el Sr. Francesc Zamora, representant dels empresaris a la CASS, quan demana que s’equiparin les cotitzacions dels assalariats i els empresaris. Sr. Zamora, primer asseguri’s que tots els empresaris estiguin al dia de pagament de les seves obligacions i després demani responsabilitats. Si mira el BOPA, digui’m quants treballadors hi trobarà que no paguin la CASS i quants empresaris, a part dels que no sabem. A partir d’aquí reclami el que vulgui. 
Un altre cop de sol va caure sobre la reunió entre el Sr. Jordi Troguet i la cònsol Marsol en parlar de les línies de bus. Estic d’acord que d’una vegada s’han d’establir unes parades clares de bus. Però tinc clar que cap de les persones que estableixen els criteris utilitzen el transport públic, sinó el Comú no hauria substituït la parada prop de la CASS per la nova a tocar del pàrquing del parc Central. Quan hi arribin dos o tres o quatre autobusos de cop ja m’explicareu on es posaran. I al Sr. Troguet li diria que ja estem acostumats a caminar 10 metres per anar a la parada, i més i tot, si no passegi’s una mica entre parades i m’ho explica. Però també hauríeu de pensar que molta gent és gran o amb impediments.
I l’avinguda Meritxell? Aquesta sí que ha rebut un cop de sol dels de debò! Andorra la Vella ja és com Budapest, dues ciutats unides políticament però separades per un riu. A l’oest, la part històrica; a l’est,  la part comercial. Aquella avinguda unificada que havia de ser, aquella avinguda d’un sol sentit de circulació de baixada cap al riu, aquella nova experiència de compra per als clients i turistes s’ha convertit en una ampliació de Vivand a l’est, ja reanomenada eix central i, passat el riu, a l’oest, en un camí cap al cementiri amb aquelles jardineres amb flors blanques. Un camí més ample, això sí, amb més papereres també, amb dos arbres que es miren a una poca distància i amb pocs bancs per amortir la pujada. Que els cotxes puguin aparcar a la voravia és un detall interessant. Reconec la bona iniciativa davant dels passos de vianants per afavorir la gent amb minusvàlues. Hem perdut una gran oportunitat i no acabem d’entendre què vol dir una nova experiència comercial. Però proposo que la nova avinguda es passi a dir avinguda Budapest. Tranquils, que la mare de Déu no s’enfadarà per culpa d’un cop de sol. 
I parlant de la mare de Déu de Meritxell , el dia 8 de setembre el comerç obrirà o tancarà sent dissabte?
Un cop de sol important ens va semblar a tots quan el Sr. Miquel Armengol de la Cambra de Comerç ens va dir que havia encarregat un estudi per fer un aeroport. Però llegint una entrevista que li han fet diré que comparteixo gairebé tot el que diu sobre el futur i el present d’Andorra. Així que el cop de sol no devia ser tan fort. A veure si al final volarem de veritat.
Cop de sol important al ministre Camp que no dona importància a la davallada del turisme al juliol. Si hagués estat un augment, s’hauria posat la medalla de cop. Espereu a l’agost a veure què passa.
Cop de sol al Govern, que millorarà els preus dels lloguers promocionant la construcció de nous pisos. Segur que els nous propietaris són una colla d’ignorants benvolents i els llogaran sota preu de mercat. Què us hi jugueu?
Cop de sol majoritari a la gent de DA que demonitza el pacte Liberals-Partit Socialista. És un pacte polític, res més! Una altra cosa és que els surti bé. Recordin que vostès van reunir dimonis de totes les tribus per destronar el Partit Socialista, aleshores al Govern. Allò què va ser, normal?  
Au, bon dia tingueu i que no us toqui massa el sol!

 

Comentaris: 1

Comentaris

Tens molta raò en tot que has dit .M'agradat molt .Ojalà tots pensen com tú. Un cordial salut.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic