Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de mireia

Mireia Suero

Periodista

 

 

Un país on les dones no compten
Segons quines afirmacions només es formulen perquè tenim la certesa que rebrem un calorós aplaudiment després de pronunciar-les. Això no vol dir, però, que aquestes hagin de ser sensates ni tampoc justes. I en aquesta línia s’emmarca una de les propostes estrella que Xavier Espot va avançar dimecres en la seva presentació com a candidat demòcrata a cap de Govern i que (suposem) pretenia donar resposta a la demanda del moviment feminista de despenalitzar l’avortament. La mesura passa per la creació d’un servei adreçat a les dones que tenen un embaràs no desitjat a les quals s’oferiria suport mèdic, psicològic i social. La despenalització ni es planteja. Una acció paternalista que manté segrestada la capacitat de decidir de les dones sobre la seva vida. Un filó d’ocupació per a psicòlegs i d’altres experts que tractaran els efectes col·laterals que té una interrupció voluntària de l’embaràs sobre la salut. Malalties induïdes per l’acció de la societat. Sí, per l’acció de vostès, senyors governants, que converteixen amb les seves lleis les dones en assassines quan no volen (o no poden) tenir un fill. Que obliden les seves obligacions davant dels embarassos de menors, situacions que hipotequen –i en molts casos destrueixen– el futur de les nenes. Que empenyen les dones a ser mares, afavorint el seu empobriment i la seva vulnerabilitat (allò del pa sota el braç ja no ens ho creiem). La solució és una i l’única: legalitzar l’avortament i deixar-nos de propostes que, si no fos tan  dramàtic el panorama, quedarien com un simple acudit (dolent).

Comentaris: 1

Comentaris

D'acord amb tota la columna excepte les darreres línees. El cert és q la proposta de la creació d'un centre de protecció de la salut sexual i reproductiva va ser d'Acció Feminista i és simultani amb la nostra convençuda defensa de la despenalització de l'avortament .
Segons varems internaciobals Andorra està en una darrera posició en tema d'informació a la població. Es tracta que la gent pugui informar-se de manera gratuïta, joves i grans, dones i homes, sobre mètodes anticonceptius, malalties de transmissió sexual i com prevenir-les i per supossat informar ( ja q el ministre va dir q no era delicte) a les dones q vulguin avortar, com i on poden fer-ho de manera segura i si pot ser gratuïta. Que el candidat de DA ho hagi convertit en una acció de programa de cara a les eleccions és un altre tema.
És evident q dependrà de qui governi la funció d'aquest centre pot ser més o menys efectiva.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic