Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Pere Baró

Pere Baró

Coordinador de Joventut Socialdemòcrata d'Andorra

 

 

Per una democràcia participativa
Participar també implica escoltar el ciutadà després de les eleccions: fer treball de carrer. De ben segur que, com faig jo, la gran majoria de vosaltres participeu, o almenys escolteu, moltes tertúlies polítiques, i no parlo de les televisives ni les radiofòniques, sinó de les de carrer. I un dels arguments que més se sent és que la política d’avui en dia no és gens participativa i que només se’n recorden de nosaltres en període d’eleccions. Això tots ho haureu escoltat i no només una vegada. I sí. Estic d’acord amb vosaltres i ja ho he expressat alguna vegada: vivim en una democràcia poc participativa i potser s’hauria de tenir més en compte els ciutadans que, al cap i a la fi, són els que ens donen la seva confiança. Per això, jo crec i espero que avançarem cada vegada més cap a una democràcia més participativa.

Molts pensaran que quan parlo de participar més em refereixo a les urnes. Sí, estic d’acord que un dels eixos principals d’aquesta democràcia participativa pot ser aquest, però m’agradaria centrar-me en l’altre eix, que és igual d’important, i és el fet de no deixar abandonats els nostres habitants una vegada l’època electoral ha passat. I és que el fet d’escoltar-los, saber què és allò que els preocupa o simplement com estan i què va malament és igual o més important que anar a votar.

I com? Doncs molt senzill: fent treball de carrer. I sí, perquè està molt bé que el polític faci treball al Consell General, a les comissions i representi Andorra quan ho hagi de fer, però avui en dia això ja no és suficient i la gent demana més. Volem polítics compromesos a qui no els costi anar un dia pel carrer i preguntar a la gent com està, com els va; que no els costi res organitzar una reunió de poble on debatre, sense por a la crítica, què és allò que canviarien i per què. O, simplement, parlar amb les diverses associacions o organitzacions del país i fer entre tots que Andorra funcioni, perquè només amb el treball de Consell i de comissions no és suficient. I alguns direu: això realment es pot fer o és simple demagògia? Doncs és molt fàcil de demostrar perquè n’hi ha uns que ja ho fan, i és el Partit Socialdemòcrata.

Tenim la sort de poder dir, ben alt i ben fort que des del PS d’Andorra els nostres consellers tant de Comú com del Consell General saben perfectament acomplir les dues missions dels seus mandats: fer feina de consell (sigui de Comú o del parlament) i fer feina de carrer. Per exemple, els nostres consellers organitzen cada últim dimarts de mes una reunió de poble a cada parròquia en què es tracten temes tant d’interès comunal com nacional, per escoltar els veïns de les diferents parròquies i trobar solucions als diversos problemes. I això no s’acaba aquí perquè de ben segur molts dels habitants d’Andorra la Vella us heu trobat a les nostres conselleres de Comú passejant per la parròquia, interessant-se pels seus ciutadans.

Com tota la feina que fan juntament amb altres membres del partit d’anar a les diverses associacions, preguntar i treballar en conjunt per millorar el nostre país i fer una vida més fàcil als nostres habitants. És doncs demagògia o és una realitat possible? Doncs des del PS us hem ben donat la prova que és ben possible i que avui en dia és l’única solució per realment saber què s’espera de nosaltres i sobretot en què podem fer millor el nostre país que, al cap i a la fi, ha de ser l’únic objectiu d’un bon polític: fer una Andorra millor per a la nostra ciutadania.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic