Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Tribuna

Tribuna

 

 

Una forma de fer política orientada cap als resultats per als ciutadans

Autor: Josep Majoral i Carine Montaner (Candidats de la llista parroquial de Terceravia + Unió Laurediana + Independents)


Terceravia + Unió Laurediana + Independents som la candidatura de gent compromesa amb Sant Julià de Lòria, que estima la parròquia, la seva gent i el país i que vol continuar portant els neguits de la ciutadania al Consell General, com hem fet durant els quatre anys de l’última legislatura.

Som propers a la gent i actuem de manera constructiva per obtenir resultats que repercuteixen positivament a la ciutadania. A continuació, enumerem alguns exemples de la nostra acció parlamentària, sempre pensada amb sentit d’Estat.

–Per endreçar la circulació a la parròquia de Sant Julià, hem requerit l’acabament del vial de Sant Julià, amb un pas soterrat per garantir la seguretat dels vianants (acceptat pel Govern), i la rotonda del carrer Isidre Valls i un carril d’incorporació (o rotonda) a prop del Punt de Trobada, les dos últimes propostes rebutjades pel Govern. També hem instat a arreglar l’aigua que vessa per la vorera que porta fins al cementiri de Sant Julià, petició acceptada pel Govern.

–Hem entrat la proposició de llei de cobertura total (al cent per cent) de la baixa per als donants d’òrgans en vida, una legislació que fomenta la donació d’òrgans en vida, dona vida als malalts i estalvia diners a la CASS (mig milió d’euros d’estalvi en deu anys per persona trasplantada en tractaments costosos com les diàlisis). La llei ha estat aprovada per tots els consellers de la cambra parlamentària.

–Hem presentat la proposició de llei d’actius virtuals per diversificar la nostra economia, un text que, tot i que ha rebut un criteri positiu del Govern, no ha arribat a debatre’s al Consell General a causa de l’elevat volum de lleis a tràmit durant el tram final de la legislatura.

–Hem promogut la comissió especial per aportar solucions a l’estabilitat financera d’Andorra (després del cas BPA), ja que és un element molt important per donar seguretat al país.

–Hem lluitat contra l’assetjament escolar i contra el consum de droga entre els joves.

–Hem impulsat la creació del Col·legi de Podòlegs, col·lectiu que tenia els estatuts bloquejats des de feia més de quatre anys al departament d’Interior.

–Hem sol·licitat la requalificació del centre sociosanitari El Cedre, proposta que ja està ben encaminada, i que s’hi faci una farmàcia com cal, petició que està en estudi.

–Hem exigit aclarir la situació del SAAS i les irregularitats del seu ex-director econòmic, avui acomiadat, i les disfuncions del transport sanitari i del servei d’urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell; hem insistit en la incorporació dels psicòlegs a la cartera de serveis de la CASS per a certes patologies i hem entrat al Consell General, conjuntament amb la consellera independent Sílvia Bonet, la proposició de llei de regulació de les professions sanitàries. Aquest intent legislatiu no ha tingut els fruits esperats, ja que no s’havia de barrejar col·lectius dins d’una mateixa llei, però si la ciutadania ens dona la confiança i tornem al Parlament la pròxima legislatura, entrarem la llei d’infermeria i en presentarem una per cada col·lectiu, amb l’objectiu de tenir un codi de la salut.

–Hem demanat explicacions sobre el fallit projecte de l’edifici The Cloud, que ha resultat inviable pel seu mal plantejament, i també per l’elevat cost del futur nou Museu Nacional de l’Automòbil, a Encamp, que s’ha pressupostat al voltant dels 12 milions d’euros, sense tenir clar quin serà l’impacte econòmic per al país i per a la parròquia. L’última legislatura s’han ideat projectes faraònics no prioritaris.

–Hem lluitat pel centre de salut mental i per endegar nous projectes de reactivació i diversificació econòmica pel sector primari, secundari cosa que s’han quedat sense efecte per la falta de marc regulatiu.

–Hem demanat mesures concretes a la CASS el març del 2017 per garantir la sostenibilitat del sistema de les pensions de jubilació i hem demanat un pacte d’estat sobre aquesta qüestió durant la compareixença de la CASS el maig del 2018 per responsabilitat política, demanda sense efecte concret.

A més d’haver treballat sobre els 88 projectes de llei, les 9 proposicions de llei i els 23 tractats internacionals!

Els candidats de Terceravia no anem en contra de ningú, sinó que volem defensar el nostre posicionament i volem resultats positius per al país. Volem avançar, perquè és la nostra forma de fer política. Des del Consell General, hem treballat per aconseguir resultats per als nostres ciutadans i situar Andorra com un país pròsper i modern, lluny de la imatge de paradís fiscal que ha arrossegat durant anys, un país d’oportunitats per als qui hi viuen i atractiu per als qui hi volen venir. Les nostres accions en el si de les delegacions internacionals atesten del nostre compromís amb Andorra tal com vam fer durant el discurs a l’Assemblée Parlementaire de la Francophonie (APF) de la Regió Europa de l’octubre del 2018, on vam defensar que Andorra no era un paradís fiscal.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic