Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Pere López

Pere López

Conseller general del PS i president suplent del Grup mixt

 

 

Una nova col·laboració amb il·lusió
Avui començo aquesta col·laboració amb el diari BonDia. Un espai que tindrà una freqüència quinzenal els dijous a partir del proper 11 d’octubre. Avui que s’enceta aquest espai, sento la necessitat d’explicar i contextualitzar una mica el per què d’aquesta col·laboració a banda d’exposar quin serà el tipus d’articles que em proposo escriure.

Per començar, m’agradaria exposar que els articles que escriuré no seran, per dir-ho d’alguna manera planera, el tipus que habitualment provenen d’un polític. O, sinó, almenys els que molta gent, com ara tu, lector, podria esperar-se trobar. No seran, doncs, articles de seguiment i/o crítica de l’acció de Govern. Tampoc estaran vinculats o enganxats a l’actualitat política o social. Ni tampoc serviran per complementar el que vagi generant l’actualitat política de cada moment. Miraré d’anar una mica més enllà de la informació que, ja per altra banda, podeu trobar en els mitjans de comunicació, on sovint ja es recull el meu posicionament o el dels meus companys i companyes de partit. Una informació política de la qual, aprofitant la referència, és de justícia reconèixer que aquest diari en fa un bon seguiment, per exemple, de les sessions del Consell General, de les rodes de premsa i altres informacions i esdeveniments vinculats a l’activitat parlamentària o política i d’una forma prou plural.

En els articles que publicaré vull explicar amb la pausa, la llunyania que et dóna no escriure al voltant de l’actualitat política el meu pensament, el que veig, el que sento i compartir en veu alta reflexions i la meva forma d’entendre o almenys d’aproximar-me a qüestions i per tant, tenir la possibilitat d’exposar idees d’una manera molt més explicativa i reflexiva; unes qüestions que generalment seran polítiques i vinculades a la nostra societat però en les que també vull fer menció de lectures, de referències i per tant em deixo marge de maniobra per poder exposar el meu parer, les meves reflexions, plantejar-me preguntes i dubtes sobre altres espais d’opinió que el polític; sobre aspectes, per exemple, vinculats a l’esport, a la cultura, a la llengua (encara que tot té segurament un component polític, pensareu), i  a parlar també d’altres realitats o d’experiències que hagi pogut llegir o que d’alguna manera m’hagin arribat o hi hagi pogut accedir.

Així doncs, els articles que es publicaran al Bon Dia tindran un caràcter més personal, més ideològic, i més cultural; uns articles en què em donaré, per dir-ho d’alguna manera, el plaer d’escriure i reflexionar de forma més lliure sobre qüestions i temes que considero importants; uns temes que a més a més –com ja he comentat– no tenen perquè necessàriament ser sobre qüestions que passen a l’interior del nostre país.

També m’agradarà explicar de forma molt més personal determinades qüestions que afecten el dia a dia la vida d’un polític i qüestions que penso que poden ser importants per entendre bé les nostres limitacions, les nostres dificultats. Perquè, finalment, un polític és algú normal i corrent com tots vosaltres que si bé assumeix i exerceix altes responsabilitats no deixa de ser una persona; i sincerament em sembla del tot necessari humanitzar molt més la nostra feina. I no pretenc, és clar, canviar pràcticament res amb la publicació d’alguns articles però sí transmetre aquesta necessària humanització en nom meu i de moltes altres persones que exerceixen dignament la política en el nostre país; perquè tots els polítics, molt per sobre i per davant d’exercir com a tals, som persones.

Us agraeixo ja des del principi el temps que pugueu dedicar a llegir-los així com si voleu fer-me arribar els vostres parers al respecte (pere.lopez@parlament.ad); la meva intenció no és altra que poder explicar amb calma, de forma natural i de forma sincera els meus posicionaments, parers i idees.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic