Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de marc

Marc Segalés

Periodista

 

 

Urgències matusseres dos anys després
El Govern va entrar dijous passat a tràmit parlamentari el projecte de llei d’estacions de muntanya i ho va fer sol·licitant que s’apliqui el procediment d’urgència per a la seva tramitació tenint en compte la proximitat de la nova temporada de neu. Malgrat aquest fet, la urgència del text és del tot discutible a no ser que es demani per mirar de passar de pressa i tapar l’acció matussera de l’executiu en tot aquest afer.
I és que aquesta llei fa dos anys que s’hauria d’haver presentat a tràmit parlamentari, de manera que no és urgent, sinó que va tard. Cal recordar que la Llei de l’esport, aprovada el desembre del 2018, contenia una disposició final que no només modificava l’article 13 de la Llei relativa a les estacions d’esquí i les instal·lacions de transport per cable, referent a la pràctica de l’esquí de muntanya dins els dominis esquiables, sinó que també encarregava al Govern que en un termini de vuit mesos des de l’entrada en vigor del text elaborés una llei per regular, entre altres aspectes, els drets i deures dels usuaris dels dominis esquiables així com el règim sancionador, que és precisament el que ara es vol regular per la via d’urgència.
La Llei de l’esport es publicava al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra el 23 de gener del 2019 i entrava en vigor al cap de 15 dies, de manera que si des d’aleshores es compten els vuit mesos que establia el text, el projecte de llei que ara es presenta i que es vol tramitar per la via d’urgència s’hauria d’haver presentat l’octubre del 2019. Urgents ho eren les lleis per fer front a la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19, aquesta llei hauria de fer posar vermell més d’un.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic