Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Meritxell Mateu

Meritxell Mateu

Historiadora

 

 

Vacances a l’espai

Vacances a l’espai
Dissabte 20 de juliol es van celebrar els cinquanta anys de l’arribada de l’home a la Lluna. La nau espacial nord-americana Apol·lo 11 va aterrar-hi, el 20 de juliol de 1969, i Neil Armstrong la va trepitjar acompanyat pels  dos astronautes que formaven l’equip: Buzz Aldrin i Michael Collins. D’ençà d’aquesta gesta que la imaginació dels humans ha ideat i fomentat multitud de llibres, d’històries, de pel·lícules, de reportatges i fins i tot de cançons entorn a la Lluna i a la vida a l’espai.  La por de ser envaïts per marcians barrejada amb la fascinació de la conquesta de l’espai han alimentat durant dècades els somnis de molts.
Doncs ves per on que aviat, molt aviat, podrem anar de vacances a l’espai! La persona que tingui les rendes suficients i que cerqui exclusivitat ja pot reservar habitació a l’Aurora Station. Aquest hotelet espacial, ideat per l’empresa Orion Span, mesurarà 13,3 metres per 4,3, estarà ubicat a 320 km per sobre la Terra i orbitarà la Terra cada 90 minuts. Els turistes hi faran unes estades de 12 dies. S’inaugurà el 2022 i ja hi ha les primeres reserves que han hagut de desemborsar 80.000 dòlars. Val a dir que l’estada de 12 dies costarà 9,5 milions de dòlars per persona i assegura l’exclusivitat, ja que només hi haurà quatre turistes per estada a més de la tripulació. Això sí, els mòduls, les minihabitacions, seran de tot luxe i han estat dissenyades per Philippe Starck, on es podrà experimentar la gravetat zero i admirar la Terra des de l’òrbita. 
Però qui no pugui esperar fins al 2022 podrà ja a partir de l’any vinent, el 2020, anar a passar un meset a l’Estació Espacial Internacional. Aquí també es garanteix l’exclusivitat ja que només hi haurà dotze turistes per estada. Cada nit passada a l’Estació Espacial tindrà un cost de 35.000 dòlars per persona, és a dir 1.050.000 dòlars pels 30 dies de vacances espacials, als quals s’ha d’afegir el viatge en coet. 
El coet per transportar aquests turistes fins a l’Estació Espacial l’estan fabricant les empreses Space X i Boeing amb la càpsula Crew Dragon i la nau espacial Starliner i el viatge d’anar i tornar tindrà un cost d’uns 50 milions de dòlars. Aquí els turistes també podran observar i provar la vida a l’espai, la gravetat zero i la feina que es fa a l’Estació Espacial Internacional.
Dit això, tant si es tria anar a l’hotel espacial Aurora Station com si es vol anar a passar un mes a l’Estació Espacial Internacional el turistes hauran de fer uns cursets previs de capacitació, on se’ls ensenyarà l’abecé de la vida i del comportament fora de la Terra. Cursets que també són de pagament i presencials. 
Bé, ara per ara, aquestes vacances espacials no són unes vacances per una majoria, sinó que són unes vacances per uns pocs que es poden permetre el capritx.
Però en motiu d’aquest aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna hem sabut que la NASA ha decidit obrir l’Estació Espacial Internacional al turisme i a les empreses per recaptar fons per construir una estació permanent a la Lluna. Aquesta estació permanent, que faria que una petita part de la Lluna sigui un lloc d’habitatge habitual, seria una mena de lloc de pas per anar cap a Mart o a altres indrets de l’espai. La seva obertura està a tocar ja que es preveu per al 2024.I és que tot va molt ràpid i empresaris com Jeff Bezos amb Blue Origin o Richard Branson amb Virgin Galactic aposten per aquest tipus de turisme i n’estan convençuts. Els viatges a l’espai són el futur proper.
Ara bé, personalment crec que amb aquests preus desorbitats, la democratització del turisme espacial està encara molt lluny!

 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic