L’obertura d’UNNIC ha estat l’esdeveniment estrella dels darrers dies. El Casino és un dels elements més icònics però a mi, el que més curiositat em generava, era la seva proposta gastronòmica. Quedo amb el Francisco Teixeira, el director de restauració i fins fa poc l’ànima de la Borda Xixerella. Després de la visita em queda clar que l’aposta és important. El centre d’oci ofereix 4 restaurants diferenciats amb una proposta gastronòmica dirigida pel xef Nazario Cano, distingit amb una estrella Michelin. L’espai més gastronòmic el trobem a la sisena planta, on es pot gaudir dels plats més personals de Cano. Una carta llarga amb propostes com el guacamole marí amb anguila fumada i panellets de mar, l’“ensaladilla” de calamar amb cruixent de la seva tinta i cítrics, la picada de vaca madurada i caviar, i els peixos i arrossos que són marca de la casa del xef alacantí. El tiquet mitjà està entre els 50 i 60 euros, però ofereixen un menú executiu entre setmana a un preu de 25 €. Nazario Cano va viure al Perú sis anys i potser això explica el Red Bar de la segona planta, dedicat a la cuina nikkei, fusió entre el Japó i el Perú. En un espectacular espai de tons vermells que recorda l’univers Twin Peaks de David Lynch, es poden degustar sushis, tiraditos, cebiches i altres preparacions. La proposta gastronòmica es completa amb el local més informal, l’Sports Bar, amb pantalles gegants, retransmissions esportives i una selecció de tapes, hamburgueses i entrepans. Menjar ràpid però amb ingredients de qualitat. Per acabar, els caps de setmana obre el Show Dinner, un teatre cabaret, amb un menú tancat, per gaudir d’un sopar espectacle amb propostes que aniran variant. Tot aquí està pensat i preparat per gaudir d’una experiència que sense pretendre arribar a un luxe exclusiu, sí que vol ser de la màxima qualitat. En aquest entorn, la cocteleria no hi pot faltar, i el nivell és alt, perquè el responsable és Jesús Abia, fins no fa gaire Head Bartender del projecte de Quique Dacosta al Mandarin Oriental Ritz de Madrid. La selecció de vins, gestionada per la sommelier Dolors Cano, és fantàstica, amb una carta de més de 250 referències de tota mena on si voleu –i podeu– fer un all in trobareu Pingus, L’Ermita o La Faraona. Per plats i celler, la proposta gastronòmica d’UNNIC és diferencial i atractiva i els primers dies no ha deixat gaires taules lliures. Facin joc.

