Babek
Avinguda del Ravell, 5
La Massana
Espai: entre oriental i vintage
Servei: proper i explicatiu
Carta de vins: bona selecció amb preus continguts
L'imprescindible: mutàbal
Preu: 30 € amb vi
Bola extra: no obren al migdia.
La Sílvia va comprar una pizzeria a Cambrils quan només tenia 24 anys. Llavors no sabia ni obrir una ampolla de vi, diu, però amb ganes i sense por, aquella entrada al món de la gastronomia l’ha portat a tenir el restaurant Babek a la Massana. Puntualitzo: a Andorra la va portar l’amor, va venir per la seva parella, i després va arribar el restaurant. Una proposta 100% personal. És una apassionada de l’Orient Mitjà i ha volgut adaptar la cuina de països com el Marroc, Turquia o Israel als gustos d’aquí. Com a companya en aquesta aventura, als fogons hi té la Diana, que també va venir de Cambrils. Una cuinera curiosa i inquieta que tampoc dubta a escapar-se a Grècia o Londres per buscar inspiració. La combinació de les idees de la Sílvia i el talent culinari de la Diana és una carta amb una identitat marcada per l’Orient però fusionada amb ingredients locals. Un exemple? El mutàbal és un hummus d’albergínia que fan al Líban. Al Babek el serveixen amb formatge de cabra, cruixent d’alga nori i ceba caramel·litzada, ingredients que mai trobareu a la recepta original però que apropen el plat al nostre gust, sense perdre l’essència. Boníssim! Sempre amb aquesta filosofia, a la carta teniu coses com el labneh, crema de iogurt amb espècies, l’izgara avokado, un alvocat a la brasa amb formatge crema i pesto de festucs o les croquetes de pollastre al curri. Els plats són una explosió de textures i sabors amb preparacions fetes amb moltíssims ingredients i, en el cas de les carns, amb coccions a baixa temperatura que duren hores i hores. Una cuina lenta, elaborada, que la fa diferent de les altres. Per això els kebabs que prepara la Diana són d’un altre nivell. En teniu amb diferents carns i un gustet ben particular que aporta el forn de llenya. Per acabar, guardeu lloc per a les postres que prepara la Sílvia. Ella diu que no és cuinera, però ningú ho diria en tastar les receptes dolces del seu restaurant. És fantàstic que a Andorra trobem propostes de gastronomia poc habitual i que surtin de la cuina més mainstream, propostes que et posin una mica cap per avall, com el seu nom, Babek, que per si algú està despistat, és kebab al revés.

