Celler d’en Toni
C/ Verge del Pilar, 4, Andorra la Vella
Espai: entre clàssic i modern.
Servei: atent i professional.
Carta de Vins: llarga amb protagonisme del vi francès.
L’imprescindible: bistec tàrtar i caneló de pularda amb tòfona i ceps.
Preu: 40 € – 60 €
Bola extra: el celler soterrani per a grups.
L’any 2018 el Marcel es va fer càrrec d’un dels restaurants més antics i amb més renom d’Andorra, el Celler d’en Toni. Una prova de foc per a un jove amb una experiència limitada en el món gastronòmic, però amb les idees molt clares. El repte era arribar a fer el restaurant que ell volia fer però sense perdre l’herència d’un establiment històric. Sis temporades després, el procés s’ha completat i, tot i que el local encara respira història, la proposta gastronòmica és ara la del celler d’en Marcel. Ell mateix explica que el punt de partida no ha canviat: una cuina compromesa amb el territori, amb el producte i la qualitat, però la seva mà es nota amb una manera de fer més moderna que apareix des de la vaixella fins a l’emplatat, passant per la introducció de tècniques més modernes en dosis controlades. A la carta trobareu cuina de mercat, de temporada, amb plats d’avui com poden ser el caneló d’espàrrecs verds amb tàrtar de salmó Label Rouge i perles cítriques, el gaspatxo de mango o el cebiche de daurada, i propostes de sempre com un cap i pota amb cigrons, i els mítics canelons del celler, l’únic plat que es manté de la proposta anterior. Carns, arrossos, i un bistec tàrtar que ja està entre els millors d’Andorra, segons els amants d’aquest plat, són altres propostes on sempre mana el producte.
Tot el que es serveix al Celler arriba després d’un procés de selecció de proveïdors i es prepara buscant una experiència òptima. Els darrers anys el restaurant ha estat mencionat de manera regular a la guia Michelin, un altre reconeixement per a la dedicació del Marcel i el seu equip, amb l’Oscar Serra com a cap de cuina. Representa una nova generació de la gastronomia d’Andorra que, en aquest cas, escriu una bonica història en agafar les regnes d’un establiment amb gairebé 60 anys d’història, que es diu El Celler d’en Toni i que ara s’ha guanyat, amb esforç i treball, que també sigui d’en Marcel.