Després de dos anys de pandèmia, torna el passatge del terror a la Massana.
Sí! És una iniciativa que va sorgir del Punt Jove de la Massana (Punt 400) i en què l’Associació de Frikis Andorra ha col·laborat en totes les edicions. Com s’ha vist en anteriors edicions, el túnel del terror és un esdeveniment que sempre té molt bona acollida, i enguany, coincidint amb la celebració anglosaxona, Halloween, tornem amb més ganes i un projecte més ambiciós.

On es farà?
L’any 2019 el passatge es va fer en una petita zona de l’edifici de Les Fontetes, aquest any tindrem tot l’edifici i fins i tot la zona del teatre.

En què s’ambientarà el túnel?
Podríem dir que és una continuació del que es va viure al Projecte malson el 2019, amb la diferència que aquest any busquem una experiència relacionada amb el rolplay, perquè la gent que ens visiti surti amb una sensació diferent de la que es viu habitualment en els túnels del terror.

Què és això del ‘rolplay’?
Ho definiria com una “interactuació”. Els visitants hauran d’interactuar amb els actors i segons les seves decisions, la història dins el passatge serà diferent. D’aquesta manera, cada grup viurà diferents experiències. A més, també hi haurà jump scare, és a dir, moments d’ensurts inesperats

Vostè hi participarà com a actor?
Clar que sí! Com a amant del terror i de les experiències de por, a més de viure-les, també m’encanta estar a dins espantant la gent. Així que entre tots els actors, jo seré un personatge amb què els visitants tindran molta interacció. 

Quantes persones hi prendran part?
Una quarantena de voluntaris. Una meitat són membres del Punt 400 i són els que estan donant forma a tot el projecte i l’altra meitat són membres de l’Associació de Frikis Andorra, d’entre els quals destaca l’humorista nacional Miki Legendario.

D’altra banda, podria dir-me en quin punt es troba l’Associació de Frikis Andorra?
Tenim molta participació, per això com a president considero que l’associació està en un moment que tenim moltes ganes de fer coses. Però el fet que l’entitat encara no sigui oficialitzada, per a nosaltres és una cadena que ens impedeix poder continuar creixent i fent activitats a un nivell molt més mediàtic i ambiciós.

Per tant, considera que a Andorra hi ha molta cultura friqui?
Moltíssima! Cada vegada està més de moda ser friqui. Tenim una comunitat molt sana i en què cada vegada s’uneix més gent. A títol d’exemple, cada setmana fem els Dimecres Friki on portem diferents jocs de taula, i d’ençà que vam sortir de la pandèmia, cada vegada ve més gent i de nova! Un clar exemple que estem en l’època daurada del friquisme al país.

I per què ho feu els dimecres?
Un dels primers membres de l’entitat, Josu Adanez, va proposar la idea. El dia de la setmana, dimecres, el vam escollir perquè és un dia en què no és fan gaires projectes o activitats i, així, aprofitar entre setmana per trencar una mica la rutina laboral. I amb el temps vam passar de ser quatre gats a què vinguin entre una vintena i una trentena de persones per setmana.

I us reuniu per...?
Per interactuar i jugar una mica. Cada setmana hi ha un joc de cartes o de daus que tenen poca durada, per a aquelles persones que venen a passar una estona, mentre que per als que venen a passar la nit, tenen a disposició un joc de taula de més duració. Sempre intentem que hi hagi jocs diferents i de nous. I per acabar la nit, sempre intentem tancar amb un rolplay en què participen tots.