Alguns l’han definit com l’obertura més celebrada dels darrers temps a la Costa Brava. En pocs mesos, el restaurant Puche, a Palamós, s’ha convertit en un local de culte per als més gastrònoms i ha rebut lloances de clientela i guies per igual. Al capdavant del projecte: el xef Alan Puche, un cuiner amb passat andorrà. Puche va venir a viure a Andorra amb 7 anys i va estar-s’hi fins als 17, quan la seva família va tornar a Platja d’Aro. Va anar al col·legi al Principat, i en marxar ja no va estudiar més. Va aprendre l’ofici a cuines de referència com els Tinars i el Celler de Can Roca a Girona, o al Zuberoa, a Sant Sebastià. Després d’estar uns anys amb Marc Gascons com a cap de cuina i I+D dels Tinars, el 2024 va decidir emprendre el seu propi projecte. Ara fa uns dies, Puche va estar fent un 4 mans amb Rodrigo Martínez al Beç i ens explica que ve sovint a Andorra, on conserva les amistats. Per ell, la millora de l’oferta de restauració al país “només està començant”. Es deixa caure pel Beç, li encanta l’autenticitat de la Borda l’Arena, i menjar cargols a Can Manel. L’Alan és devot del respecte al producte, una religió que practica al seu restaurant. Puche és un temple on ell cuina el que vol, sense deixar-se encotillar per modes ni exigències dels clients, i la fórmula funciona. Té un alt nivell de reserves i rep molts companys de professió que hi van a menjar. La seva ensaladilla de gamba vermella de Palamós ha pujat als altars i ha provocat pelegrinatges. El coll de pollastre farcit o els ronyons de conill amb tàrtar de cigala són propostes il·lustratives del que hi trobareu. Cuina de guisats, de salses, amb samfaines, escabetxos i rostits, amb una carta curta i plats del dia que entren segons la disponibilitat del producte. Tot en un local petit, amb encant i espai per a 30 comensals i un equip de tres persones. Una proposta honesta que mostra la personalitat del xef que dona nom al restaurant i que, amb passat a Andorra, ho està petant a la Costa Brava.