Entre Paul Bocuse i el seu pare
Eric Marty
Mossen Tremosa 6,
Andorra la Vella
Espai: simple Servei: atent i ràpid.
Carta de Vins: referències de prestigi, i bon vi de la casa.
L’imprescindible: steak tartar.
Preu: 30-35 € sense vi
Bola extra: carta amb al·lèrgens ben marcats.
Quan arribeu al restaurant protagonista del Tastets d’avui fixeu-vos en dues coses. La primera, en el nom que hi ha sobre la porta, que no és un altre que el del seu xef, Eric Marty. I segona, només entrar, hi veureu una fotografia a on apareixen el mateix Eric i un dels cuiners més rellevants de la història, Paul Bocuse. És una declaració d’intencions sobre la cuina que hi trobareu. Una proposta personal d’un cuiner que cuina només allò que a ell li agrada, i que ho fa amb un respecte vers al producte, interioritzat a l’escola Bocuse. La trajectòria de l’Eric comença de ben petit quan ajudava al restaurant que va obrir el seu pare, el seu altre gran referent, el Versailles, del Cap del Carrer. Avui seria il·legal, diu, però s’hi passava hores treballant i aprenent. Després d’un intent d’estudiar Direcció d’empreses, va tornar a casa per portar els fogons del local familiar fins que la vida el va portar al Brasil, on va viure deu anys treballant a restaurants d’alta cuina. A finals del 2019 obre el local que porta el seu nom i on podem trobar plats i sabors de les diverses etapes de la seva vida, plats clàssics revisitats, herències de la cuina del seu pare, propostes mediterrànies i de muntanya. No podeu deixar de tastar el salmó marinat i el, ja famosíssim quan tenien el Versailles, steak tartar. Amb aquestes receptes queda clar que l’Eric té un talent fora del comú amb els condiments. La manera de tractar el salmó i la carn, tallada a mà, és tan simple com brillant. Explica que no hi posa massa ingredients, però la combinació és fantàstica. A la carta també trobareu pasta fresca, feta a casa, i amanides. Un altre punt fort són els risottos. De fet sent al Brasil, una recepta seva va ser inclosa entre les 100 millors del món en un llibre publicat per una famosa marca italiana. Entre les carns podem destacar el jarret de porc confitat a baixa temperatura o la galta de vedella estofada al vi negre, i entre els peixos, la rajada amb mantega negra i tàperes. Receptes amb gust de tradició, amb sabors d’abans que són una delícia.