Atelier Burgués
Av. Carlemany 28, Escaldes-Engordany
Espai: petit i confortable Servei: atent i amable
Carta de Vins: referències conegudes a preu contingut
L’imprescindible: llagostins alp armesà amb pebrots del piquillo
Preu: 30-40 €
Bola extra: a les nits obre de dijous a dissabte
Entrada la nit, l’Atelier Burgués s’ha anat buidant. Hem sopat molt bé i per un preu més que raonable. Li demano a la Pilar, la propietaria, si pot seure una estona per xerrar i, a mitja conversa, s’aixeca una parella de la última taula. “Gràcies, estaba tot molt bo” diuen al marxar. Al escoltar-los em dono compte que tothom ha dit el mateix al deixar el petit local situat a la part alta de l’Avinguda Carlemany. I la gastronomia es tracta d’això, no? De fer gaudir. L’Atelier Burgués va obrir les portes a Escaldes al maig d’aquest any i és l’hereu del Racó Burgués d’Ordino. Un hereu amb una cuina més elaborada. La Pilar ens explica la seva filosofia,i és ben senzilla. “Aquí cuinem els plats que agraden més a la gent, i els mirem de fer el millor possible”.
Per part meva, objectiu assolit. Hem compartit un original hummus negre de llenties amb all fermentat, unes patates braves amb una sala en format d’escuma, i uns llagostins al parmesà amb pebrots del piquillo que no podeu deixar de tastar si veniu. Bestials. Per completar-ho, un “vacío” argentí fet al carbó en forn Josper amb verduretes que també va treure bona nota. El Josper és el centre de la cuina i marca de la casa. Hi cuinen carns, perixos i acaben els arrossos amb aquest toc de fumat del carbó. A la carta hi ha més plats que queden en llista d’espera per la propera vegada. El pa bao de salmó, algun dels arrossos com el negre de sipia, carxofa i allioli cítric, o un dels plats estrella, el “txuletón”. A més del menjar, el servei és fantàstic, amb la mateixa Pilar pendent de tot a la sala, una manera de fer que no sorpren quan t’explica que ha treballat al Rusc, l’hotel Plaza i el Canut. L’Atelier Burgués és un restaurant sense grans secrets. Li donen una volta als plats de moda, als que més sortida tenen, i ho fan amb un nivell més que interessant i a bon preu. Gràcies, estaba tot molt bo.