13’5º
Prat de la Creu 29-39
Andorra la Vella

Espai: informalment elegant
Servei: còmplice i empàtic
Carta de Vins: bons vins, poc
habituals
L’imprescindible: el bistec tàrtar
Preu: 25-45 €
Bola extra: fantàstica terrassa quan fa bo.

 

Hi ha locals que tenen ànima i d’altres que no. El 13’5º és dels primers. És el projecte personal de la Judith i el Robert. Volien un local “molt seu” i amb idees que anaven captant durant els seus viatges i molta il·lusió va néixer el primer bar de vins d’Andorra. Si més no, el primer amb aquesta varietat i qualitat. Si us agrada el vi, us hi sentireu com en un parc d’atraccions amb un munt de coses per descobrir. Disposen d’una oferta a copes de 32 referències que van canviant de manera freqüent. Fugen dels vins que es puguin trobar a les grans superfícies, aquí, la gràcia és tastar coses noves. La Judith i el Robert es complementen de manera fantàstica. Ell està més per les begudes, i ella pel menjar, però el catàleg de vins el consensuen, i tenen preferències tan diferents que, al final, trobareu opcions per a tots els gustos. Al 13’5º, el vi és el rei, però per poder gaudir-lo amb intensitat, tenen també una proposta gastronòmica, limitada pel fet de no tenir cuina, però optimitzada per oferir tastets de qualitat. Si els ho demanes, tenen més secrets que la CIA. El foie els arriba, en exclusiva, d’un productor del qual no donen detalls, el salmó tres quarts del mateix, les sardines fumades les hi porten, només a ells, del cantàbric, i la moixama de Barbate, però, no donen més pistes. Els dimecres el Robert fa bistec tàrtar de bou. Per què el dimecres? Doncs perquè és el dia que un carnisser del país li porta la carn. Sempre amb els mateixos ingredients, molt seleccionats, i amb la mateixa fórmula, prepara 15 racions. Una altra proposta popular a la seva carta és el biquini trufat, la revisió que ha fet la Judith del mític entrepà que el xef Carles Abellán es va inventar al Bulli amb el Ferran Adrià. Aquí hi trobareu bon beure i bon menjar, però als vins i als platets al 13’5º cal sumar-li un intangible. L’esperit que tenen aquells llocs on, quan entres, et sents una mica com a casa. Un local amb ànima.