No és l’esdeveniment de l’Andorra Taste on cuinen els millors cuiners, i si som francs, potser tampoc és el que serveix els millors plats, però he de dir que el sopar inaugural és el meu moment favorit. Sabeu per què? Doncs perquè és el nostre. És el moment on expliquem als visitants, a la premsa i a professionals del sector com som quan ens posem a cuinar. Els dies posteriors hem gaudit amb la cuina de noms tan brillants com Carles Gaig, Raül Balam o David Yárnoz en sopars espectaculars, però veure els cuiners de casa sent els protagonistes principals i la bona connexió que tenen és fantàstic.
No és un sopar fàcil perquè se serveix a molta gent a la vegada i fora de la pròpia cuina, però va ser un sopar per gaudir de les preparacions i per explicar moltes coses. Que tenim una cuina de xup-xup per treure pit amb plats com el caneló de fricandó, carreroles i albergínia del Roger Biosca de l’Isard o les aclamades mandonguilles de chuletón amb múrgoles a la crema del Marcel i l’Òscar del Celler d’en Toni, però que també podem ser més atrevits, com el Pablo i la Vicky de Kökosnot i el seu sablée bretó de pollastre de pagès amb foie gras i vel de vi negre. Tothom va estar a l’altura d’una nit que va servir de prèvia a interessants ponències i el reconeixement de la gran Carme Ruscalleda, que agafa el relleu de Michel Bras i Gastón Acurio com a Premi Andorra Taste. Després del programa per a professionals avui obre la fira popular al Prat del Roure i ja us dic que la visita és obligada. Al menú hi trobareu degustacions, demostracions de cuina, tallers per a infants i concerts. L’oferta gastronòmica la formen 20 parades de vint establiments del país que ofereixen un platet fet per a l’ocasió. Odetti, Sol i Neu, Can Manel, Beç, Kao, Plató Restaurant, Mínims o el Mood són alguns dels que hi podreu trobar. Ho teniu disponible fins al diumenge, dia que finalitza aquest tercer Andorra Taste, una trobada que un any més ens fa créixer gastronòmicament en notorietat exterior i ens ajuda a enfortir un sector que s’esforça cada dia per superar les expectatives.