La Minjadora del Sinquede 
Plaça de Les Fontetes, la Massana
Espai: ampli, lluminós i amb bona terrassa.
Servei: atent i ràpid.
Carta de Vins: correcte amb majoria de DO espanyoles. 
L’imprescindible: calamars fregits.
Preu: 20 -30 € 
Bola extra: ocasionalment tenen oferta cultural.

Xavi Fernàndez és tot un personatge. La seva vida ha anat cremant etapes ben diferents. Fa ja uns quants anys es dedicava al sector de la banca i va decidir treure’s la corbata per fer el que més li agradava, actuar. Anys després, va saltar al món de la restauració per obrir, primer el Cal Sinquede, ara tancat, i després La Minjadora, amb Marcelo Zago com a soci. 
I qui és el Sinquede? Doncs és un personatge que el Xavi feia per visites guiades a la Massana, un senyor “d’antes”, d’abans vaja. Autèntic, de muntanya, que va donar personalitat al primer restaurant i que també està present a La Minjadora (lloc on menjaven els animals a les cases “d’antes”), un local recomanable per a qualsevol perfil, però espectacular per anar amb la família i no preocupar-te per la canalla, que pot jugar a la plaça. 
Tenen cuina permanent i la carta inclou moltes opcions. Les tapes que vulgueu: braves, hummus, musclos, coliflor fregida, empanades o una de les meves favorites, calamars fregits amb allioli de codony. Per continuar, amanides i pastes, i sobretot carns. Hamburgueses o un del plats estrella, l’entranya amb un matalàs de ruca, patates tallades a ganivet i allioli. Peix poquet, però el bacallà amb mussolina d’all i patates forneres és un plat de sempre que fan molt bé.   
Una de les coses que diferencia aquest local és la seva sensibilitat pels al•lèrgens i per posar les coses fàcils a les persones amb intoleràncies alimentàries. S’ho prenen molt seriosament i ja ho tenien al cap quan van dissenyar el restaurant. La carta està detallada, tenen moltes opcions per a celíacs i plats healthys i vegans, com ara els espaguetis de pastanaga i carbassó amb sala pesto de kale i nous.  
Per al Xavi, o el Sinquede, diu que menjar és mitja vida i li agraden els plats amb ingredients tradicionals però amb punts originals que facin que tastar un plat tingui un punt de descoberta. Això és el que vol que sigui La Minjadora, un restaurant que no vol ser més del que és, però que el que és, està molt bé.