Les braves de l'Andres (i tres més)
L’Andrés és un boig de les braves i aquesta passió va fer que, ara fa 10 anys, decidís investigar una mica per arribar a l’origen d’aquesta recepta. Molts el situen al barri de La Latina a Madrid, al bar Casa Pellico, i la recepta es va començar a fer per aprofitar la salsa que quedava del “cocido” i que van afegir a les patates. Les braves actuals poc tenen a veure amb aquella proposta inicial, les de l’Andrés al Kram, si, sobretot la salsa. Fa servir patates senceres, petitones, les cuina amb tres coccions, amb talls a l’estil Hasselback, fent la darrera fritura al forn Josper, on s’impregnen d’un fumat que recorda als bars antics. La salsa fuig de maioneses i del tomàquet i es cuina amb una base de brou a la qual afegeix all, pimentó verd i vermell i farina. El resultat és una brava picant, com ha de ser, amb un sabor intens que et fa viatjar en el temps. La proposta també va viatjar fa unes setmanes, fins a Palència. Les Braves Anys 60, així s’anomenen, van ser seleccionades entre receptes de tot Espanya i altres països com a finalistes del concurs Una de bravas. Les braves de l’Andrés Riestra són originals i estan tremendes, però els amants d’aquesta tapa podem estar contents perquè a Andorra els locals on gaudir de propostes de qualitat són cada vegada més. Amb l’Andrés n’hem triat tres més perquè feu la vostra ruta.
Bar Roses
Les més clàssiques del país. Des de fa molts anys, aquest bar de Sant Julià és punt de pelegrinatge dels amants de les braves.
Odetti Bistro
Inspirades en l’escola Sergi Arola. Les fan amb cubs de patata confitats amb la quantitat justa d’una salsa plena de matisos.
Instants
Les Braves Grand Plaza porten tres salses que representen tres aturades en un viatge gastronòmic: Madrid, Barcelona i Granada.