Vertical
Carrer Major, 22, Ordino
Carrer Sant Antoni, 2, Escaldes-Engordany

·    Espai: ambient de muntanya
·    Servei: proper i eficient
·    Carta de Vins: curta, amb vins correctes.
·    L’imprescindible: Natxos Vertical
·    Preu: 20 € – 30 €

El Vertical és un restaurant amb una oferta gastronòmica de qualitat, informal, divertida i, a més a més, apta per a tothom que no pugui, o no vulgui, menjar gluten. Però a banda d’això, el Vertical és una excusa. L’excusa que el Borja, l’Ezequiel, el David i el Xabier es van inventar per mantenir el contacte i l’amistat, un cop els seus camins professionals, que havien coincidit a Arcalís, es van separar. Amb aquest objectiu van obrir el primer Vertical a Ordino el gener del 2021, la fórmula ha estat exitosa i l’octubre passat van obrir el segon local a Escaldes. Que tota l’oferta sigui lliure de gluten crida l’atenció perquè malauradament no hi ha moltes propostes així, però no és el més important. La identitat de la seva cuina la marquen altres coses. És un restaurant perfecte per compartir, amb molts plats per menjar amb els dits, fingerfood que en diuen ara, amb ingredients de proximitat que, en molts casos, arriben de productors locals. Tornem als quatre amics. Tres dels quatre fundadors són experts en direcció i màrqueting, mentre que l’Ezequiel és el xef que lidera la proposta gastronòmica. La cosa del gluten no és casualitat: ell n’és intolerant, i amb el seu toc creatiu i la visió marquetiniana dels altres, van veure l’oportunitat de crear un restaurant gluten-free. Això sí, no us hi espereu plats forçats. La clau és que les seves receptes ja són naturalment sense gluten. La carta és una fusió de plats del món que inclou creps bretones, uns natxos estratosfèrics, braves, hamburgueses, fish & chips, tacos, bowls i unes postres de rebosteria fetes a casa que garanteixen un final molt feliç. Plats sense complicacions que fan gaudir per la seva honestedat  i per ser  molt naturals. Menció personal per a les pastanagues que acompanyen alguns dels plats i que també tenen com a entrant amb un punt picant. Em tenen enamorat! En només quatre anys la marca Vertical s’ha consolidat, i el Borja, el David, l’Ezequiel i el Xabier es troben sovint per compartir una cervesa i veure un partit de rugbi. Ah! i per gestionar els dos restaurants, però això, és només l’excusa.