Diari digital d'Andorra Bondia
Quan busques l’aprovació dels altres, només es fixaran en la teva aparença i no en com ets realment.
Quan busques l’aprovació dels altres, només es fixaran en la teva aparença i no en com ets realment.

Recuperar l’essència


Escrit per: 
Sílvia Palau /Foto: S.P.

Sabies que quan perds la teva essència per obtenir l’aprovació dels altres, aquests únicament es fixaran en la teva aparença i no en com ets realment? És probable que la por al rebuig et superi i, per tant, et faci actuar tal com els altres esperen de tu i no com tu desitges ser.
Què entenem per essència? D’on prové? Parlem d’essència com aquella força innata que transcendeix els límits físics. Va més enllà del nostre ADN, caràcter i educació rebuda al llarg de la nostra vida. Algunes cultures parlen d’essència com quelcom conscient o ànima. Tanmateix, totes coincideixen com aquella part del tot què viu i ens connecta amb el nostre interior més profund. És la nostra guia de vida i, per tant, pretén manifestar-se durant la seva existència física.
Com es comunica? Per què deixem d’escoltar-la? Contínuament ens envia senyals a través de diverses demandes o manifestacions tant físiques com emocionals. Doncs, actua com una alarma quan ens trobem davant d’allò que ens perjudica o no ens realitza. És freqüent que ens resulti difícil escoltar-la, ja que els canals de comunicació poden arribar a ser tan subtils que els arribem a obviar. Així doncs, quan decideix trametre un missatge s’ha d’immergir en el món de l’inconscient i travessar diverses capes fins a arribar a la nostra consciència i, per tant, fer-se perceptible. Va més enllà del pensament lògic o racional donat que es basa en les nostres intuïcions, percepcions i creences més profundes; les quals gairebé sempre són poc quantificables i poc racionals.
Quins mecanismes boicotegen la nostra essència? Més enllà de les diverses influències socials i educatives que rebem al llarg de la nostra vida, existeixen dos elements mentals que la limiten i ens dificulten connectar amb ella: l’autoengany i la por. La tendència a l’autoengany és un procés mental que es produeix per tal de protegir-nos de les nostres limitacions personals (generant en si més limitacions). D’altra banda, la por ens bloqueja a l’hora de prendre decisions i, per tant, ens fa qüestionar la pròpia essència o preferències que surten del que és socialment acceptat. D’aquesta manera esdevé la inseguretat i la desconfiança de les nostres decisions, les quals malauradament acaben per aturar-se i esfumar-se. Decidim reproduir models prefixats socialment en lloc d’escollir la nostra felicitat i autorealització. Ens perdem en el propi camí per tal d’escollir el camí dels altres.
Així doncs, el camí que ha de fer l’essència per arribar al nostre “jo” conscient està ple d’obstacles de caràcter diferent (models educatius, models socials, creences limitants i pensaments distorsionats) amb el risc d’acabar dificultant definitivament qualsevol connexió amb el nostre interior. Perdem el rumb de la nostra vida, la nostra brúixola interna.
Què podem fer per recuperar-la? En primer lloc, hem de conèixer com procura comunicar-se amb nosaltres. Recorda que, encara que tu no l’escoltis, la teva essència et parla contínuament. Malgrat això, aprendre el seu idioma no és tasca fàcil, ja que va més enllà del raciocini. Els canals no atenen a la lògica: podem escoltar una veu interior, tenir primeres impressions o pors irracionals. Moltes de les grans decisions de la nostra vida es basen en informació subtil i intuïtiva. Com creus que escollim la nostra professió o relacions afectives? En què es basen les nostres decisions? En el nostre interior existeix una gran quantitat d’informació de difícil accés que es tradueix en intuïció i sensacions. Únicament depèn de tu aprendre a escoltar-les!
La manca de connexió amb l’essència interior comporta que moltes persones visquin actuant, és a dir, es posen una màscara o escut per tal de protegir-se de pors i d’inseguretats. Consideren que, únicament, l’anàlisi i la comprensió de les situacions i, tanmateix, l’ús de la lògica els conduirà més fàcilment a l’èxit desitjat. No obstant això, s’allunyen del veritable èxit: l’autodescobriment i la capacitat de transformació.
Com deia el poeta i filòsof Ralph Waldo Emerson, “ser un mateix en un món que reiteradament procura que no ho siguis, és el major dels èxits”. 

 

Compartir via

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte