Coure Andorra
Carrer de la Borda, 3
Andorra la Vella

·    Espai: disseny càlid
·    Servei: preparat i atent
·    Carta de Vins: extensa i variada
·    L’imprescindible: filet Wellingtoff
·    Preu: 45€ – 60€ 

Albert Ventura és un dels cuiners amb més volada del panorama gastronòmic català actual, i un xef amb una personalitat marcada i autèntica. Fuig del màrqueting i de l’star system de la gastronomia. Al seu restaurant Coure de Barcelona, no té una estrella Michelin perquè no ha volgut adaptar-se a les tendències de la guia, i ha rebut dos Sols de la Guia Repsol que mai ha anar a recollit a cap gala. El seu món és a la cuina i no li cal cap afegit, potser per això la seva proposta és tan honesta. Una cuina clàssica, que beu de la tradició, però que no renuncia a fer algun giravolt per sorprendre el comensal. Des de finals del 2022 a Andorra podem gaudir d’una extensió del Coure, dins de l’Hotel Starc. Hi trobem una carta amb molts plats de restaurant barceloní amb un toc local. Per començar, si us agraden, no podeu deixar passar les braves. De les millors del país, amb allioli i salsa chipotle, d’aquelles que no vols que s’acabin mai. Com a mostra dels entrants, destacaria l’escalivada feta a la flama amb tonyina en conserva feta a casa, i l’albergínia a la parmigiana, tomaquet cherri, oliva kalamata i alfàbrega. Dos plats sense artificis que ens mostren com, tractant-lo bé, el producte bàsic pot pujar a un nivell que ens fa gaudir molt. L’aposta de Ventura per l’evolució de la cuina catalana la trobem als peus de porc desossats i cruixents, amb espinacs a la cartalana, i una de les joies de la carta actual és el filet Wellintoff, una creació conjunta amb el seu col·lega i amic Jordi Vila (Alkimia), que barreja el concepte del famós filet amb pasta de full i la salsa Strogonoff. El Coure és una bona opció per anar a sopar o dinar, i compartir diferents plats per conèixer la identitat del seu xef, un cuiner que defensa a capa i espasa que cal promoure la cuina catalana, i que la millor manera de fer-ho, és evolucionar-la. Ell ho fa des de fa temps a Barcelona, i ara també a Andorra.