Diari digital d'Andorra Bondia
La Gemma és el motor i el Jordi la transmissió de l'engranatge gastronòmic de la Borda Vella.
 0
La Gemma és el motor i el Jordi la transmissió de l'engranatge gastronòmic de la Borda Vella.

Servint emocions


Escrit per: 
Josep Lluís Trabal de Izaguirre

Borda Vella
Av. Príncep Benlloch, 22
Encamp

Espai: acollidor 
Servei: impecable i expert 
Carta de Vins: selecta, llarga i amb bons preus
L’imprescindible: amanida caprese i pop escaldat 
Preu: 40-55 € 
Bola extra: cal reservar amb temps

Existeixen molts restaurants que funcionen amb una parella al capdavant. És un clàssic, un cuina i l’altre porta la sala. La Gemma i el Jordi són els responsables de la Borda Vella. Tots dos treballaven al sector bancari. A casa seva feien les seves pràctiques organitzant sopars on la Gemma cuinava i el Jordi aportava els vins. Aquesta era tota la seva experiència i amb ella van decidir deixar la banca i dedicar-se a la gastronomia. Primer el Jordi, i uns anys després la Gemma. Avui s’ho fan tot ells. Han decidit servir menys taules per controlar tot el procés. És la millor manera d’oferir quelcom més que un dinar o un sopar. Ells entenen la gastronomia des de les emocions, i això és el que ofereixen, amb els plats, les explicacions, els vins i l’espai, que, des que han reduït l’aforament, els recorda els sopars que organitzaven a casa, diuen.
A la Borda Vella trobareu una cuina clàssica però sempre amb una volta més que marca la diferència introduint ingredients poc habituals o tècniques de cocció diferents a les de la recepta tradicional. L’amanida caprese per menjar amb cullera, el carpaccio de gamba amb gelat de cap de gamba i alga nori, o el llamàntol amb ou de pagès, patates fregides i xoriç picant són alguns entrants que ho demostren. Les carns també són sensacionals i a la seva carta destaquen la guatlla al forn farcida de foie i poma o el filet amb salsa de foie i tòfona blanca. Per acabar, deixeu espai per a les postres, el culant amb gelat d’AOVE de tòfona o la tatín de pera s’ho mereixen. També cal esmentar la carta de vins. Si sou wine lovers gaudireu de les sàvies explicacions del Jordi i d’uns preus gens inflats que permeten triar referències d’alt nivell.
En un moment on les propostes a moltes cartes semblen calcades, la Borda Vella és un restaurant que surt d’aquesta homogeneïtzació i que, amb les receptes de la Gemma i el savoir faire del Jordi, serveix sensacions. Per això és possible que, quan marxeu, no us preguntin com heu menjat, sinó que us demanin com us ho heu passat. 

 

 

 

Comentaris

Buenos días quisiera saber si estarían necesitando gente para trabajar? Les podría mandar mí cv gracias

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic