La Terrasseta

Un ‘market’ a Canillo

Prat del Pi

Ctra CG2 - Canillo

Ambient: esperit Boho Chic

L’imprescindible: gelat amb pioix de Materia Noble 

Preu de la canya: 2,50 €

Ja fa uns quants estius que els markets han agafat protagonisme a destinacions de vacances. Espais que combinen gastronomia, paradetes amb petites botigues i activitats per passar una estona a la fresca. El Prat del Pi és la versió andorrana que ha obert aquest any a Canillo. Gastronòmicament ofereix 5 propostes en diferents casetes. El restaurant Celler d’en Toni hi té un espai amb tapes i plats cuinats que van variant, com ara arrossos, L’Angurrienta hi té una sucursal de la seva botiga gurmet amb sushi, empanades, pokes, etc. Trobareu també pizzes i crepes de Cal Lulu i la Taverna Iguana, o taules d’embotits, formatges i una carta de coctels de la Borda del Pi. Ah! I si sou de dolç, no podeu deixar de visitar la gelateria Materia Noble amb gelats fets a Andorra. Són boníssims! L’espai respira natura, verd, amb el toc boho chic d’una il·luminació que ho fa acollidor. Podeu passejar per comprar alguna cosa en les parades d’artesans fixes on trobareu bijuteria, complements i elements de decoració. Al marge de les propostes fixes segons el dia us podeu trobar més atractius. Cada dos diumenges el Prat del Pi acull un mercat de productors i artesans locals, i recurrentment organitzen tallers. També tenen una programació musical que inclou concerts en directe o sessions de DJ. Vaja, una proposta diferent que recull l’esperit d’espais similars que segur haureu visitat si freqüenteu la Costa Brava o Daurada.

 

El restaurant de vacances de GEMMA RIAL

La Blava

Calella de Palafrugell

La Gemma Rial viu permanentment pendent de l'actualitat i l'Empordà. Ès un dels llocs on sí escapa de vacances des de fa uns quants anys. Sempre que hi va procura fer una visita al restaurant La Blava, situat en una antiga caseta de pescadors, sope la platja i sota les voltes caracterÌstiques de la vila. És un lloc que em porta molts records dels sopars que hem fet amb diferents amics. Si podeu triar, la millor taula la tenen al primer pis, al costat d'una finestra que dona al mar. La cuina de La Blava té qualitat i no gaires misteris. Productes del mar, peixos, arrossos i els plats de la llista de sospitosos habituals de la tradició marinera amb un nivell molt alt d'elaboració. Aixó sÌ, en alguns plats es permeten petites llicències creatives, com ara afegir una maionesa de curri verd als calamars, fer un cebiche, o posar wasabi al tartar de tonyina. Vaja, estil mediterrani, amb alguns convidats per sorprendre una mica.