La Terrasseta 
Piscina, jardí i molta classe
Andorra Park Hotel
Carrer de les Canals
Andorra la Vella

Ambient: Sofisticat i luxós
Imprescindible: Bistec tàrtar; arròs sec d’escamarlans
Preu de la canya: 4 €

Ple estiu. Fa calor i estàs treballant sense ni olorar les vacances. La majoria dels teus amics publiquen a Instagram fotos a la platja o de viatge pel món i penses: “potser soc una mica desgraciat, no?”. Llavors el teu cap et diu que, ni que sigui a Andorra, et mereixes un moment de luxe, i tant se te’n fot el preu. Si mai et trobes en aquesta situació, una escapada als jardins de l’Andorra Park Hotel és una bona opció. Un oasis al centre de la capital, entre arbres, poc soroll i una piscina de roques per banyar-te com en un llac. És important saber que només s’accedeix a l’ús de la piscina si reserves per dinar, que, de fet, és una gran opció. Al jardí de l’hotel hi ha la Pèrgola, amb les propostes del xef Marc Mora i el savi consell sobre vi del Ramon Cabiscol. Trobareu plats tradicionals amb una visió actual on fins i tot les espècies creixen al jardí de l’hotel. A la carta hi ha moltes opcions per compartir, com el tàrtar de tonyina a l’estil oriental amb gelat d’espàrrecs verds, la crema de coco amb poma i sardina fumada o l’amanida dels cinc elements. Menció a part per als clàssics: el bistec tàrtar preparat a sala i l’arròs sec d’escamarlans. I després de dinar? Doncs una estona a l’hamaca i de nou cap a la piscina, que un dia és un dia!

El resturant de vacances d’Eder Sarabia
El Torreón

Cala de Mijas

L’entrenador de l’equip que més bé toca la pilota de la Segona Divisió ens proposa un restaurant que dona molt de joc. L’Eder Sarabia confessa directament que aquest partit el juga a casa, perquè part de la propietat del local és de la seva família. Per això són molts els estius que s’hi deixa caure. Un restaurant a peu de sorra on es poden olorar les onades de la cala de Mijas. “S’hi menja espectacular, amb unes vistes increïbles del mar i un tracte fantàstic. Rep el nom d’una torre de guaita del segle XVII que podreu veure just a tocar del local”, diu. La carta és molt extensa, amb entrants típics de platja com fritades, amanides i mariscs, i una àmplia selecció d’arrossos, carns i peix. Com a anècdota, per celebrar el darrer ascens del FC Andorra, després de jugar el darrer partit contra el Linense, el míster va convidar tota la plantilla a dinar en aquest restaurant. A veure si es repeteix. Molt bona temporada, Eder!