La terrasseta
Carns i vins amb vistes a 2.250 metres
Wine&Meat
Bar Jean Leon
Ctra. general de Soldeu
Soldeu
Ambient: excursionisme elegant
L’imprescindible: cal tastar la carn
Preu de la canya: 4 €
Que es pot menjar bé a les estacions d’esquí d’Andorra és un fet consolidat, especialment a Soldeu el Tarter, on hi ha propostes realment interessants. Avui ens quedem al Pla d’Espiolets, a l’arribada del telecabina de Soldeu, on ja fa uns anys va obrir el Meat & Wine Bar by Jean Leon, una proposta on la carn, el producte i els vins són els grans protagonistes i que, en temporada d’estiu, es pot gaudir a una terrassa amb una tranquil•litat i unes vistes espectaculars. Gastronòmicament el fil conductor és la brasa, on es cuinen carns nobles, peixos i entrants sempre amb ingredients seleccionats per començar. Pernil Joselito, anxoves, formatges i propostes més cuinades com ara l’albergínia al carbó amb crema d’all i magrana, o l’amanida russa de xips i salmó Carpier, que són opcions per compartir. Carns madurades i un forn Josper centren les propostes de plats principals. El Meat&Wine Bar by Jean Leon és un restaurant fantàstic però cal tenir en compte que s’ha de pujar amb telecabina. Si esteu forts podeu optar per anar-hi a peu, però vaja, en tot cas, sempre podeu combinar-ho amb alguna activitat a l’estació. A finals de setembre tancarà la temporada d’estiu, però si no us dona temps a pujar-hi ara, penseu que a l’hivern torna a obrir portes envoltat de neu, amb un paisatge diferent, però amb una experiència gastronòmica igualment recomanable.
El restaurant de vacances de JORDI GRAU
Toc al Mar
Aiguablava
Jordi Grau és el xef executiu del restaurant Ibaya, l’únic amb estrella Michelin a Andorra. Creieu que una persona com ell que es passa el dia a la cuina té ganes d’anar de restaurants durant les vacances? Doncs sí! “Amb la meva parella compartim la passió per la gastronomia i tot el que l’envolta i ens agrada molt sortir a sopar o dinar fora”. Per la seva recomanació, el Jordi ens porta a la Costa Brava. “A la platja d’Aiguablava hi ha el restaurant Toc al Mar. És veritat que segons l’època està massificat, però si podeu anar-hi fora de temporada, el restaurant i l’entorn són increïbles!” El factor diferencial del Toc al Mar és el foc. Ho cuinen tot amb una brasa i un forn de llenya que aporta un sabor diferent a peixos, mariscos i arrossos. “Tot és bo, però tinc debilitat per les cloïsses a la brasa que fan a la llauna, senten de meravella!”. La recomanació aquí queda i aquesta, és paraula de xef!