La Terrasseta

L’estiu és l’Hòstia
Ctra. de l’Aldosa, 25
La Massana
Ambient: ‘piscinero’ al matí i ‘chill’ a la tarda
L’imprescindible: les paelles i fideuàs populars dels caps de setmana
Preu de la canya: 2,20 €

L’Estiu és l’Hòstia és un bar restaurant amb terrassa situat al costat de la piscina dels apartaments Giberga, vaja, que ho té tot per ser un local de referència en dies de calor. Tot i que és independent, l’entrada a la piscina està a tocar, cosa que ho fa perfecte per allò d’una estoneta a l’aigua, una estoneta al sol fent un beure o menjant alguna cosa. L’oferta es basa en tapes i plats frescos, molt d’estiu. L’alvocat, el formatge fresc, la mozzarella, les anxoves, el salmó fumat o els embotits són els convidats principals de les seves torrades, però també hi trobareu opcions de pasta, tapes, algun arròs, i una especialitat de la casa, les truites. Com a capità del vaixell, el Xavi, un clàssic de la restauració andorrana amb mil batalles a l’esquena. Propietari i ànima fins no fa gaire de la Birreria del barri antic, i ara del Bar l’Hòstia. Amb la calor s’ha posat el banyador per posar el bon rotllo a l’estiu a Andorra. Un altre punt fort, sent ell qui és, és la selecció de cerveses que hi trobareu. El tema piscina és important, però l’Estiu és l’Hòstia obre fins a les 12 h i quan baixa la calor s’activa el mode afterwork per compartir estones a la fresca sopant o fent uns beures. Tot amb el mantra que dona nom a aquesta nova proposta L’estiu és l’Hòstia.

 

El restaurant de vacances de Vicky Jiménez

Salino (Madrid)

Per a una esportista que està constantment voltant pel món, les vacances potser són quedar-se a prop de casa, no ho sabem, però quan li hem demanat un restaurant, la Vicky ens ha portat cap a Madrid, ciutat que visita amb freqüència. El Salino, la darrera aposta dels germans Aparicio a prop del parc del Retiro, és un restaurant de visita recurrent i s’ha convertit en un dels favorits de la tenista andorrana. “Tots els plats estan molt bons, tenen uns entrants per compartir excel·lents, però hi ha una preparació que sobresurt entre tots ells, la cua de vaca al curri Massaman. És increïble! I de postres, el Chocolate Sexy”. Revisant la carta he vist els “Torreznos de la Raquetista”. No, no és per ella. El nom ve donat per un altre local dels propietaris del Salino, el restaurant La Raquetista, però deixem uns anys mes a la Vicky, i amb un parell de bones actuacions al Madrid Open, encara li dedicaran el plat a ella.

 

Vins per a l’estiu

Txomi Etxaniz

Celler: Txomin Etxaniz
Varietats: Hondarribi zuri i beltza
Preu: 10 €

Un dels reis del txikiteo, de sortir de pintxos i de gaudir del bon temps. Si em teletransporto a Getaria a menjar unes anxoves davant del port, puc sentir el so del txakoli trencant al got, ben abocat, potenciant el carbònic que ens regalarà un glop lleugerament àcid i molt fresc, ideal per a l’estiu. Soc un enamorat del País Basc, i aquest vi en forma part. Proveu-lo, i si sou valents proveu d’abocar-lo!