Podríem crear un club gastronòmic que portés als restaurants de Soldeu el Tarter els millors cuiners del món per fer dinars i sopars únics. Vaja, agafem xefs de restaurants on costa reservar taula i els portem a Grandvalira. Això va passar pel cap d’Àlex Orué, responsable de l’oferta gastronòmica d’Ensisa en algun moment del 2017. Bé, o així m’ho imagino jo. Tampoc sé amb quina cara se’l van mirar quan ho va proposar, però el projecte va tirar endavant amb el nom d’SnowClub Gourmet, un club que acaba de presentar les seves propostes per a aquesta temporada. Si l’objectiu és mostrar al món que la gastronomia és un valor diferencial de l’estació: objectiu assolit. La primera cita que arribarà a Soldeu el Tarter és un espectacle gastronòmic, amb un cuiner de primer nivell com és Gabriele Milani, del Chef Hotel Monument (Gastronomia Martin Bersategui) i propietari d’Algrano Bistro a Barcelona, i amb un ingredient que encara és més extraordinari, la tòfona blanca. El 27 de gener, Paolo Montaro, el propietari de Tartuflanghe, una de les empreses de tòfona més importants del món, portarà el diamant blanc fins a l’Arrosseria, al sector del Tarter, per elaborar un menú únic per a l’ocasió. La segona cita, el 24 de febrer, portarà fins a Andorra la que molts consideren la millor marisqueria d’Espanya, el restaurant D’Berto d’O’Grove. Aquest establiment és conegut per oferir peix i marisc de màxima qualitat i gran mida, i per l’art per cuinar-lo de la seva xef, Marisol Domínguez. Presumeixen dels llobarros i llamàntols de més de 5 quilos, o de servir cigales cuites de mig quilo. El 9 de març arribarà el torn de tastar una de les millors favades el món, la del restaurant Casa Gerardo, una estrella Michelin, de Prendes, a Astúries. El xef Marcos Moran la prepara combinant tradició i modernitat, exclusivament amb faves fresques de temporada que fan que el plat tingui menys matèria grassa de l’habitual. El cicle gastronòmic es tancarà el 23 de març amb una proposta que encara no s’ha desvelat. L’SnowClub Gourmet és ja un clàssic dels més gastrònoms. En anys anteriors han passat pel sector de Soldeu el Tarter de Grandvalira noms com ara Albert Raurich, del Dos Palillos; Fina Puigdevall, de Les Cols; Rafa Peña, del Gresca; Giuseppe Innotti, del Krésios; o dos cuiners que han estat notícia els darrers mesos, Oriol Castro, del Disfrutar, recentment triestrellat per la guia Michelin; i Rafa Zafra, de l’Estimar, xef de moda per haver rebut la visita als seus locals de Messi, Obama, Springsteen i Mick Jagger.