Quin mes de novembre! Si ets un amant de la gastronomia se’t gira feina perquè tenim les jornades d’Andorra a Taula i la Mostra Gastronòmica d’Ordino. Com quan mengem llagosta, anem per parts. Analitzem l’Andorra a Taula. En soc molt fan. Consultar el llibret amb tots els menús és com quan era jove i em passava la tarda remenant discos al carrer Tallers de Barcelona. Però és clar, d’opcions n’hi ha moltes i potser costa decidir-se. Aquest any hi ha 31 restaurants participants amb un nivell gastronòmic elevat que, evidentment, també es veu en el preu. Els menús, molts degustació amb més de dos plats, van des dels 35 als 65 euros i cal sumar-hi la beguda. A partir d’aquí us recomano coses. Per començar, a la llista trobareu fins a 11 restaurants que han sortit a les pàgines del Tastets BonDia, i això vol dir aposta segura. L’alineació la formen Chef Amadeo, Atelier Burgues, Beç, Odetti, Can Manel, Kanvium, Kökosnøt, L’Isard, Sol i Neu, Toc i Unnic. Un sospitós habitual de l’Andorra a Taula és la Pizzeria Angelo Sant Julià, al qual cal reconèixer-li que sempre ofereix un menú interessant, amb una mirada que res té a veure amb la pizza i la pasta, i que té sempre un preu competitiu, de fet, el més ajustat d’aquest any, amb un aperitiu, quatre plats i postres. En la mateixa categoria hi podríem posar la proposta del Mínims. Si el pressupost no és problema, aquest any teniu restaurants d’alta gastronomia que s’han afegit a l’oferta. Alguns ja els he citat abans, però també hi trobareu els encara joves Coure i el Bruna Restaurant.
Al llibret o al web d’Andorra a Taula hi teniu tots els plats. Explorar-los és una lectura gratificant, i et trobes joies que només pel nom, ja sedueixen, com ara l’arròs de cranc blau i gamba vermella de Chef Amadeo, el vol-au-vent de carxofa gratinat i amb textures de foie-gras de la Borda Estevet o el turbot rostit amb mantega de gamba vermella, carbassa, farcellet de col i xips de cansalada viada de Cal Ventura. Són exemples del que trobareu dins dels menús dels 31 participants, molt talent i molta gastronomia per gaudir fins al 26 de novembre. Més puntual però també atractiva és la Mostra Gastronòmica d’Ordino que es fa aquest mateix cap de setmana. Diumenge al migdia és el gran dinar amb 18 restauradors i més de 30 plats per tastar. Durant tot el cap de setmana hi haurà un munt d’activitats, tastos i showcookings. Quin novembre!