Un menú històric per acomiadar Can Manel
Can Manel
c/ Mestre Xavier Plana 6
Andorra la Vella
Espai: clàssic i ple d’història
Servei: familiar
Carta de Vins: interminable i amb preus ajustats
L’imprescindible: cargols a la llauna
Preu: 35-60 €
D’aquí a unes setmanes, el Carles Flinch apagarà per última vegada els fogons de Can Manel, el restaurant que els seus pares, el Manel i la Pepita, van obrir ara fa més de 40 anys. De seguida tornarà amb un nou local, més modern, més còmode i fantàsticament situat a Cal Cintet, a la Plaça Príncep Benlloch. Com a comiat, durant les setmanes prèvies al tancament, el Carles ha creat un menú degustació que inclourà plats icònics.
Podreu tastar els cargols a la llauna que es fan des del primer dia i que són l’emblema de la casa, o la mítica recepta dels canelons Rossini que va arribar a Andorra des de l’hotel Ritz als anys 60.
Als 90 el Carles Flinch es va incorporar de cuiner fix amb el seu pare i va començar a aportar els seus plats. L’amanida d’ànec i formatge de cabra és el primer que va signar. També recorda les vieires a la planxa amb ceba confitada, pernil ibèric i sèsam que es va treure de la màniga una nit a casa i que s’han convertit en el plat favorit de la seva dona, l’Anna.
Alguns plats recorden als amics, com el risotto de ceps. Era el plat favorit d’un conegut ciclista i el Carles li va prometre que si mai feia un podi a una gran volta li posaria el seu nom. El 2013 un tercer lloc al Tour de França va provocar que avui sigui el risotto del Purito.
Pel menú de comiat també hi passaran des dels entremesos, o les mongetes riojanes dels anys 70, fins als pèsols amb calamars i tòfona de la carta actual, passant per la truita de riu a l’andorrana, els civets, peus de porc o el bacallà a la llauna. Plats honestos, basats en el receptari tradicional, que són l’essència de Can Manel, un restaurant que forma part de la història gastronòmica d’Andorra de les darreres dècades, i que hauríeu de visitar abans que es traslladi al nou local que, per cert, serà espectacular.