Diari digital d'Andorra Bondia
Rodrigo Martínez i l'equip de cuina del BEÇ.   Foto: Facundo Santana
Rodrigo Martínez i l'equip de cuina del BEÇ.   Foto: Facundo Santana

Un restaurant somiat


Escrit per: 
Josep Lluís Traball de Yzaguirre / Foto: Facundo Santana

BEÇ
Copríncep François Mitterrand 2
Escaldes-Engordany

Espai: elegant amb cuina oberta.
Servei: professional i expert.
Carta de vins: àmplia i endreçada per distribuïdors.
L'imprescindible: L'arròs i l'"steak tartar".
Preu: 60-75 €.
Bola extra: interessant carta de whiskies.

Rodrigo Martínez, els darrers anys xef responsable d’El Passadís, explica que va tenir un somni en què obria un nou restaurant al local on en aquell moment hi havia la Fleca Font d’Escaldes. Mesos després, com un caprici del destí, allò que va veure oníricament s’ha convertit en realitat. Amb el nom de BEÇ el Rodrigo ens mostra la seva cara més gastronòmica allunyant-se, en producte, plats i preu, d’El Passadís, un bon restaurant de diari clarament consolidat. A la preciosa cuina del BEÇ, feta a mida, hi apareix l’experiència i la identitat que Martínez va anar adquirint al seu pas pels estrellats Lasarte de Martín (garrote) Berasategui, i Koldo Royo a Mallorca. Essència basca per a un argentí que va estudiar cuina sense vocació, però que ara transmet honestedat i intenció quan et parla de la seva oferta gastronòmica. La carta del BEÇ no és curta, però tampoc llarga. Això sí, no hi trobareu cap proposta intranscendent i tots els plats que vam tastar tenien una substància per gaudir a cada mos. Espectacular l’arròs cremós de calamar, molls de l’os i safrà amb cloïsses a la donostiarra. La mala notícia és que ha desaparegut de la carta, la bona és que sempre hi trobareu algun arròs. Les propostes varien i ofereixen suggeriments del dia segons el mercat. Us podeu trobar des d’unes cocotxes ns a uns ous de reig o uns ceps amb ou cru que s’escalfa amb el propi bolet. Els plats de carn i peix tenen un protagonisme similar, amb preparacions molt ben treballades en els dos casos. El pagre amb gamba vermella a la planxa amb cuscús i infusió de les seves espines fumades és un plat intens i saborós, i l’espatlla de corder sense feina a 65º amb el suc dels seus ossos es desfeia tocant-la lleugerament amb la forquilla. Deliciós. Un ravioli de coco amb infusió de pinya, el seu cruixent i gelat de gingebre pot ser una de les opcions per tancar l’àpat de manera dolça i refrescant. El BEÇ presenta una gastronomia amb personalitat per gaudir intensament.

Compartir via

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte