Fourteen

Carrer del fener, 14

Escaldes-Engordany

Espai: pràctic amb aires urbans 

Servei: atent i afable 

Carta de Vins: marcada per la relació qualitat/preu

L’imprescindible: arròs sec de  calamar

Preu: 25 - 35 € 

Bola extra: bona gestió de les intoleràncies

 

Molts podem dir que hem menjat com un rei algun cop, però pocs poden dir que han donat menjar a un rei. La gent de l’equip d’Exe Catering poden, perquè van servir el dinar de la visita de Felip VI a Andorra. Ells són també responsables del Fourteen, el restaurant situat a l’hotel Exe d’Escaldes-Engordany. 

Després tornem al dinar reial, però abans us explico coses del Fourteen, un local que ofereix cuina de mercat, variada, i amb tocs originals en algun dels plats, però que destaca per una cosa, la seva decidida aposta pels ingredients i matèria primera d’Andorra, i això està molt bé. Treballen amb Carn d’Andorra, embotits de Cal Jordi, formatges de Borda Raubert, melmelades de Cal Gendret, verdures del Cortal Llumeneres, mel de Casa Folch o xocolata Xocland, vins del país, i així fins a col·laborar amb 27 productors locals.

De la carta podem destacar, com primers plats, el caneló de rostit de vedella d’Andorra amb formatge Boïga, les gambes marinades amb Kimchi, cremós de patata, ou a baixa temperatura i salsa Katsu fumada, o els bunyols de bacallà amb allioli de mel de Casa Folch. Propostes per continuar? Si sou de mar podeu optar per un bacallà confitat en AOVE amb verdures rostides i suc de pèsols, o un pop rostit amb parmentier de patata i emulsió de pepot fumat. Si sou de carn, el jarret de vedella de ramaders d’Andorra al forn és espectacular, cuinat a baixa temperatura durant 18 hores al forn Josper amb un puré de castanyes i espàrrecs. Per acabar, les postres mereixen menció a part. La toquen molt amb els dolços, i si ho voleu comprovar podeu tastar l’escuma de crema catalana caramel·litzada amb galeta d’espècies i gelat de xuixo, o la seva versió del Lemon Pie, llima i xocolata blanca. També interessant és el menú migdia que fan 100% amb ingredients andorrans. 

Com? Que expliqui més del dinar reial? Doncs són molt discrets però el van fer íntegrament amb ingredients d’Andorra i sa majestat i la reina van sortir encantats, sopetot amb la carn d’Andorra i el vi escumós 902 DC del celler Mas Berenguer.