Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre Jover en la roda de premsa d'aquesta tarda.
El ministre Jover en la roda de premsa d'aquesta tarda.

198 expedients i 22 sancions fermes als establiments des del març


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: SFGA

Els serveis d'inspecció del Govern han realitzat 923 inspeccions a un total de 868 establiments del país des de que va començar la pandèmia al mes de març i fins a dia d'avui per comprovar que es complien les mesures decretades pel Govern, segons ha informat aquesta tarda el ministre portaveu, Eric Jover. Unes inspeccions que com ha reconegut el propi ministre s'han intensificat de manera significativa durant aquest mes d'octubre ja que hi actuen diversos serveis d'inspecció "de forma transversal". En aquest sentit, d'aquestes 923 inspeccions, 388 s'han realitzat en els últims 30 dies, el que suposa un 45% del total. 

Precisament en relació al compliment de les mesures, Jover ha explicat que del total d’inspeccions fetes s’han detectat 89 incompliments, la resta, és a dir 299 establiments, compleixen amb les normes estipulades. Els incompliments més reiterats són la manca de separació entre taules o el no registre dels clients.

Pel que fa als atestats aixecats pel cos de policia, se n'han fet un total de 715, dels quals 352 es van efectuar a l'octubre, el que representa un 49% del total. Els motius dels expedients han estat fonamentalment per ús indegut de la mascareta (286), per fumar mentre es camina (40) o bé per formar grups de més de cinc persones (19).

Així les coses, el ministre ha referit que el total d'expedients sancionadors oberts han estat 198, alguns del quals ja s'han anat notificant als interessats. En concret, ha anunciat que 39 dels expedients han estat arxivats i 22 de les sancions són ja fermes "i més que n'hi haurà", ha assegurat. 
Jover ha reconegut que el procediment sancionador de que es disposa "no és massa àgil, però acaba amb sancions fermes". A més, ha volgut destacar que la gent cada vegada està més conscienciada i compleix de manera més rigorosa les mesures establertes. En relació amb això, ha aportat dades. Així, si entre els mesos de març i setembre un 47% dels establiments complien les normes i un 53% no ho feia, a l’octubre els que no compleixen se situen en el 23%.

Demandes del sector de l'hoteleria
Preguntat sobre les demandes que els puguin fer arribar sectors com el de l’hoteleria pel tancament dels establiments a causa de la manca de clients per les mesures restrictives en la mobilitat a França i Catalunya, Jover ha respost que el Govern analitzarà l'impacte econòmic d'aquests sectors per estudiar si es poden oferir noves ajudes però que alhora s'haurà de veure quin pot ser l'impacte d'aquest ajuts en les finances públiques. Segons el ministre portaveu, l'executiu està a “l’expectativa” "per si hem d'activar altres ajudes", tot i que la capacitat de l'Estat és limitada. 
Ara bé, també ha recordat que les empreses es poden encara acollir a les suspensions temporals dels contractes de treball o les reduccions de la jornada laboral fins al 31 de desembre, aportant els requisits que es demanen per poder-se acollir. Uns requisits que no s'ha mostrat partidari de flexibilitzar. 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte