ACO+DA+Independents+SDP, la candidatura que opta a la reelecció, ha presumit de reducció de l’endeutament i ha avisat del que arribarà a partir d’ara. Uns han decidit parlar de finances i Units per Ordino, la candidatura liderada per Enric Dolsa, pretén destinar més diners als pressupostos comunals per netejar el bosc i aprofitar la llenya que se’n tregui per a combustible per als habitants de la parròquia. I així ha estat el segon dia de campanya en territori ordinenc.

El primer a dir-hi la seva ha estat Ludovic Albós, excorredor de l’equip nacional d’esquí de muntanya i número 6 de la llista d’ACO+DA+Independents+SDP. Ha arribat acompanyat al carrer Major d’Ordino de la cap de llista, Maria del Mar Coma, i de la número 8, Cristina Montolio. “Volem fer unes finances sostenibles a llarg termini. Venim de diversos anys de reducció d’endeutament. Concretament teníem 25 milions el 2018 i actualment estem en uns 12 milions. El que volem fer és reduir-ho, però sense comprometre les capacitats de finançament futures ni tampoc la tresoreria per afrontar els reptes actuals i els que vindran”, ha assegurat Ludovic Albós, que ha volgut frenar l’optimisme d’aquesta reducció d’endeutament. “Ara mateix es preveu una reducció de la construcció, per tant haurem de reinventar-nos. És un canvi total de paradigma i hem de veure si podem fer alguna coseta més a nivell turístic, però no serà fàcil. Haurem de ser molt curosos”.

Josep Maria Font, més conegut com a Piu, i número 8 de la llista X’Ordino, Andorra Endavant i el Partit Socialdemòcrata ha triat el bosc del camí del Forat Fosc del coll d’Ordino. Demana més atenció als boscos. “És una de les nostres inquietuds veient que la parròquia d’Ordino té un 40% del territori que és bosc i haurem de seguir cuidant aquest patrimoni perquè les noves generacions tinguin el bosc que mereixen. Destinarem esforços a netejar el bosc i a reaprofitar la llenya que es treu per a combustible als pobles”.

Per tant, Piu creu que s’haurà d’invertir per evitar una desgràcia. “Potser el de Finances em renyarà, però el bosc s’ha de cuidar. Si està net, tot és més fàcil, sobretot per als bombers, que podran accedir-hi més fàcilment”, ha observat el número 8 de la llista X’Ordino.