La reunió que han mantingut aquests dilluns els cònsols amb el cap de Govern ha permès continuar analitzant l’article 4 de la Llei de delimitació de les competències dels comuns. Un dels aspectes que s'han posat sobre la taula fa referència a la utilització dels recursos naturals per a la producció d’energia.

La intenció de les corporacions és clarificar el redactat perquè la competència en aquest àmbit recaigui en el Govern. Tal com ha indicat la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, que ha actuat com a portaveu, “una cosa és l’aprofitament dels recursos naturals, com l’aigua potable o els boscos, que és competència dels comuns, i una altra és que aquests recursos es destinin a la producció energètica”.
Al mateix temps, durant la trobada s'ha valorat l’eliminació de l’article 14, que és un “calaix de sastre” que ha fet que els comuns hagin anat assumint competències que no els pertocaven. També s'ha analitzat la possibilitat de fixar competències compartides entres les dues administracions. Aquest seria el cas del transport. Ferrer ha afirmat que així les corporacions podrien seguir donant el servei a les zones on no arriben les línies regulars.
Després de repassar l’article 4, els cònsols estan ara pendents d’unes propostes de redacció “per acabar-ho d’analitzar”. Un aspecte que els cònsols i el cap de Govern tampoc no han tractat durant la trobada ha estat la Llei de la funció pública, una qüestió que es preveu per a la darrera reunió.
Les trobades que s’han produït fins ara han permès que el Govern i els comuns hagin acordat eliminar l’obligació de destinar a inversions el 80% de les transferències i calcular el sostre d’endeutament en relació amb la mitjana d’ingressos dels últims tres anys, en comptes de basar-se en l’anterior. Les dues parts també van acordar que les corporacions es puguin beneficiar dels interessos més favorables que el Govern pugui aconseguir per finançar el deute. Els cònsols esperen que aquests acords, que afecten la Llei de competències, la Llei de transferències i la Llei de finances comunals, es puguin aprovar al mes de març, tot i que no es va parlar de calendari amb l’executiu.